De drie gouden tips van Piëdro Schweertman

Algemeen

De drie gouden tips van Piëdro Schweertman

De eerste speeldag van de SBN Competitie seizoen 2020-2021 is al op vrijdag 4 september. Tijd om je klaar te maken voor het aankomend (competitie)seizoen. Om je opweg te helpen in je voorbereiding, hebben wij tot aan de start van de competitie wekelijks een andere prof/coach vragen naar zijn of haar gouden tips op een specifiek gebied van het spel.  Deze week krijgen wij drie gouden tips van viervoudig Nederlands Kampioen Piëdro Schweertman op het gebied van Conditietraining.

 

Tip 1: Maak een analyse van wat je wilt verbeteren.

Uiteindelijk is iedereen anders gebouwd. Als je kijkt naar de top-10 spelers zijn ze allemaal compleet anders fysiek en qua spel. De trainingen die Paul Coll doet zullen absoluut niet geschikt zijn voor Ali Faraq. Terwijl ze beiden fysiek in top conditie zijn voor hun lichaam en spel. Kijk dus echt wat zijn je zwakke en sterke punten. Wat wil JIJ verbeteren en onderhouden.

 

Tip 2: Probeer dingen uit.

Ik heb altijd mijn eigen fysieke schema's gemaakt. Als ik wist wat ik wilde verbeteren maakte ik mijn eigen programma. In het begin probeerde ik bepaalde oefeningen om te kijken of dit zou aanslaan bij mij. Sommige oefeningen sloegen nergens op en andere juist weer wel. Nadat ik wist welke oefeningen me zouden helpen maakte ik het schema concreet. Elke keer vernieuwend.

 

Tip 3: Luister naar je lichaam.

Als topsporter zoek je vaak de grens op. Ik ken mijn lichaam het beste. Na al die jaren van training weet ik precies wanneer ik nog extra kan pushen of wanneer ik juist meer moet rusten. 

 

Dankjewel Piëdro! 

Volg Piëdro op social media.

Instagram: @piedroschweertman

Facebook: @piedroschweerman

Twitter: @Piedrosquash
 

« Terug