De Drie Gouden Tips van Marc ter Sluis

Algemeen

De Drie Gouden Tips van Marc ter Sluis

De eerste speeldag van de SBN Competitie seizoen 2020-2021 is al op vrijdag 4 september. Tijd om je klaar te maken voor het aankomend (competitie)seizoen. Om je opweg te helpen in je voorbereiding, hebben wij tot aan de start van de competitie wekelijks een andere prof/coach vragen naar zijn of haar gouden tips op een specifiek gebied van het spel.  Deze week krijgen wij drie gouden tips op het gebied van techniek van de finalist van het afgelopen Nederlands Kampioenschapschap Marc ter Sluis.

 

Gouden Tip #1- Voldoende afstand tot de bal!

Zorg altijd voor voldoende afstand tot de bal. De op dit moment zo belangrijke anderhalve meter is misschien een beetje overdreven, maar zorg op z’n minst voor een racket lengte afstand tussen jouw lichaam en de bal. Dit zorgt ervoor dat je altijd een goede slag kan maken en je jezelf niet in de weg staat.

 

Gouden Tip #2- Blijf een slag maken!

Zorg er altijd voor dat je een volledige slag maakt. Een volledige slag zorgt voor maximale controle over de bal. Voor een lange bal maak je een lange slag, voor een korte bal (drop) maak je een korte slag.

 

Gouden Tip #3- Correcte houding

Voor meer controle over je slagen kan je de zijmuren als referentie punt gebruiken. Wil je een bal recht slaan (lengte of drop) zorg er dan voor dat je parallel staat met de zijmuur. Voor een boast draai je 45’ naar de achterhoek. Voor een cross draai je 45’ naar de voorhoek. Kortom, met je lichaam stuur je de bal!

 

 

Dankjewel Marc
 


Volg Marc op social media.

Instagram: @marctersluis

Facebook: marc.tersluis

Website: www.marctersluis.com

« Terug