Dubbeltje op z’n kant

Algemeen

Dubbeltje op z’n kant

Sinds 1 juli zijn squashcentra in Nederland weer geopend en wordt er weer met veel enthousiasme gesquasht. Squashers weten de weg naar de centra weer veelvuldig te vinden, mede ter voorbereiding op de start van de SBN Competitie. Op vrijdag 4 september zal de competitie - met aanvullende maatregelen – van start gaan.

Door de versoepelingen van het kabinet is het mogelijk om wedstrijdsport te organiseren. SBN werkt momenteel de aanvullende maatregelen uit en verwacht deze op zeer korte termijn te publiceren. Ondanks dat er vele spelelementen mogelijk zijn, is in het bestaande squash-protocol dubbelen als training en wedstrijdonderdeel (18 jaar en ouder) nog niet toegestaan. 

 

Op dit moment is er nog onvoldoende ruimte om een versoepeling in het Squashprotocol toe te passen waardoor dubbelen (voor 18 jaar en ouder) weer mogelijk zou zijn. SBN heeft daarom besloten om de aanstaande damesdubbel pilot - die parallel loopt aan de reguliere competitie - op te schorten naar de tweede seizoenshelft. SBN ontving veel enthousiasme voor de aanstaande pilot waarbij SBN opzoek gaat naar nieuwe competitievormen. De start hiervan laat nog even op zich wachten. 

 

NK Dubbel 2020

Naast het uitstellen van de damesdubbel pilot heeft SBN - in samenspraak met de organisatie en host SquashTime - besloten om het NK Dubbel van 2020 te annuleren. De organisatie betreurt het feit dat het ‘NK Dubbel’ niet plaats kan vinden, maar de gezondheid van alle squashers en betrokkenen is een belangrijke taak. 

 

Tom Lucas, Directeur SBN: ‘’Het ‘NK Dubbel’ staat mede bekend om haar gezelligheid en is één van de grootste squashfeesten van het jaar. Door de huidige situatie moeten we nog even geduld hebben, maar de organisatie is er alles aan gelegen om er in een volgende editie weer een heus feest van te maken’’. 

 

Door het annuleren van het NK Dubbel 2020, zal de editie in 2021 wederom bij SquashTime te Eindhoven georganiseerd worden. Ook een evenement organiseren? Neem dan contact op met events@squashbond.nl

« Terug