Squashen in wedstrijdverband, hoe gaan we dit doen?

Algemeen

Squashen in wedstrijdverband, hoe gaan we dit doen?

Sinds 1 juli jl. zijn squashcentra in Nederland weer geopend en wordt er weer met veel enthousiasme gesquasht. Squashers weten de weg naar de centra weer veelvuldig te vinden, mede ter voorbereiding op de start van de SBN Competitie. Door de versoepelingen van het kabinet is het mogelijk om weer wedstrijdsport te organiseren. Op vrijdag 4 september zal de competitie - met aanvullende maatregelen – van start gaan.

Hoe gaat dit eruit zien?

Squash Bond Nederland heeft een wedstrijdsport protocol gemaakt dat aansluit op de landelijk ingezette lijn door sportbonden. SBN werkte de afgelopen tijd nauw samen met deze sportbonden en NOC*NSF om het voor eenieder zo makkelijk mogelijk te maken. Dit protocol kun je hier vinden.

 

Vervalt hiermee het bestaande ‘Verantwoord squashen’ protocol?

Nee, het protocol wedstrijdsport is een uitbreiding op het protocol verantwoord squashen en richt zich sec op de wedstrijdsport activiteiten zoals bijvoorbeeld de SBN Competitie. Het protocol verantwoord squashen – dat geldt als basis voor centra om de deuren van de squashcentra weer te openen – is hier te lezen.

 

Hoe zit het met de ClubLadder en andere activiteiten?

SBN werkt de komende tijd aan een handreiking die kan helpen bij de organisatie van activiteiten zoals de clubladder. Tot die tijd volstaat het SBN-wedstrijdsport protocol.

 

Voor je gaat vertrekken, eerst even de coronawijzer checken!

Indien je competitie gaat spelen, kom je op andere squashcentra in Nederland, mogelijk gelden er op dat squashcentrum andere regels. Dit kan per speelronde veranderen door lokaal geldende maatregelen. Zo kun je bijvoorbeeld niet in ieder centrum douchen of toeschouwers meenemen. 

 

Om het voor jou makkelijk te maken, hebben we dit samen met squashcentra speciaal voor jou in een handig overzicht gezet: de SBN Corona Clubwijzer. Uiterlijk 2 september heeft iedere club deze informatie ingevuld en zoals aangegeven kan dit wekelijks, zo niet dagelijks veranderen. Dus voor je gaat vertrekken, eerst even de coronawijzer checken!

 

Doe mee en houd je aan de regels

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we een verantwoorde sportomgeving creëren. Het bestuur en bureau van SBN doen daarom middels een open brief een oproep aan alle squashers en de wedstrijdsporters in het algemeen om zich aan de geldende richtlijnen en adviezen te houden. Deze brief vind je hier.  Samen maken we er een mooi en verantwoord seizoen van, jij doet toch ook mee?

« Terug