Open brief Squash Bond Nederland omtrent wedstrijdsport

Algemeen

Open brief Squash Bond Nederland omtrent wedstrijdsport

Beste Squashers, competitiespelers, clubs, teams, teamcaptains, officials en supporters,

Graag vragen wij heel even jouw aandacht. Het spelen van de SBN Competitie/ wedstrijden zal niet hetzelfde zijn als dat je gewend bent. Minder teams tegelijkertijd aanwezig op een locatie, minder tot geen publiek, niet meer juichen, geen handen meer schudden voor- en achteraf en speeltijden eerder en later dan 20:00. Het wordt allemaal anders. Het is een illusie om te denken dat alles hetzelfde blijft als voorgaande seizoenen gezien deze coronacrisis waarin wij ons allemaal bevinden.

 

Competitie is een belangrijke levensader van onze sport. Wij mogen met zijn allen blij zijn dat er weer gesquasht mag worden en zelfs het spelen van competitie/wedstrijden mogelijk is. Dit vergt niet alleen aanpassingen, maar ook verantwoordelijkheid van ons allemaal. SBN, clubs, teams, begeleiding, aanvoerders, squashers, supporters, officials en alle andere betrokkenen rondom de SBN Competitie en wedstrijdsport.

Vanuit SBN doen we er alles aan om jou een verantwoorde competitiesport aan te bieden. Om te beginnen hebben wij een aanvulling op het squashprotocol geschreven, die specifiek voor de wedstrijdsport is bedoeld, daarmee ook de SBN Competitie. Lees deze aandachtig door. Want alleen als wij ons samen aan dit wedstrijdsport protocol houden, kunnen we van de SBN Competitie een succes maken. Doen wij dat niet, dan is er geen wedstrijdsport mogelijk. Dat klinkt als een harde boodschap, maar dat is de realiteit. Houd je dus te allen tijde aan dit protocol. Spreek elkaar erop aan indien dit niet het geval is, maak elkaar bewust van de gezamenlijke verantwoordelijkheid als het gaat om het uitvoeren van dit protocol.

Daarnaast ontwikkelen we samen met de centra een coronawijzer, om jou en je team zo goed mogelijk geïnformeerd te houden van de aanvullende regels die per centrum gelden. In de wijzer kun je de route, aanvullende regels m.b.t. het centrum dat jij bezoekt en de naam en telefoonnummer van een wedstrijdleider zien. Ga je vertrekken? Even de coronawijzer checken! Zodra deze beschikbaar is wordt deze gedeeld via de clubs, wedstrijdleiders, teamcaptains, website en sociale media.

Als wij de afgelopen maanden met zijn allen iets hebben geleerd van deze crisis, is het dat er geen garanties bestaan voor de dag van morgen. Het virus is onvoorspelbaar. Dat vraagt flexibiliteit, een andere mindset. Zo blijft ook het Coronaprotocol SBN Wedstrijdsport aan verandering onderhevig. Regels kunnen met de dag veranderen. Wij staan daarom in nauw contact met GGD’s, diverse ministeries, NOC*NSF en andere bonden, zodat er snel geschakeld kan worden indien dit nodig is.

Wanneer iedereen zich aan de maatregelen uit het protocol houdt, kunnen wij met zijn allen een veilige sportomgeving creëren en er een sportieve competitie van maken. Wel een beetje anders dan voorheen maar dat is beter dan niets, want laten we met de maatregelen in ons achterhoofd ook vooral weer genieten van het feit dat we onze geliefde sport weer kunnen beoefenen en wedstrijden kunnen gaan spelen.

Succes, houd je aan het protocol en veel squashplezier.!

Namens het hele Bestuur en Bondsbureau van Squash Bond Nederland, Marjolein Houtsma, Michiel Schoo, Felipe Salve, Glenn Nohar, Eric Dietz, Tom Lucas, Rogier van Veen, Willem van Meerkerk.

« Terug