Squash blijft in 1,5-metervorm mogelijk

Algemeen

Squash blijft in 1,5-metervorm mogelijk

LET OP DEZE UPDATE DATEERT VAN 14 OKTOBER 2020, DE MAATREGELEN PER 4 NOVEMBER LEES JE HIER. 

Afgelopen dinsdag kondigde het kabinet opnieuw aanvullende maatregelen aan vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Ook de sportsector kreeg nieuwe maatregelen opgelegd die haar impact hebben op de squashsector. 

 

De maatregelen die gaan gelden zijn hieronder weergegeven in een beknopt overzicht en vallen in de routekaart, waar meer zaken zijn uitgewerkt, onder fase 4 – zeer ernstig. De volledige routekaart is hier terug te vinden, maar kan door (nieuwe) maatregelen en/of versoepelingen worden aangepast.

 

Normaliter stromen de banen vanaf eind september landelijk vol, wat de start van het squashseizoen inluidt, maar kent nu door de nieuwe maatregelen een valse start. Tom Lucas, directeur SBN: ‘’Het virus heeft helaas teveel terrein gewonnen, daardoor dienen we als samenleving een stap terug te doen om straks weer volledig te kunnen genieten van onze (wedstrijd)sport. We blijven als sport in tegenstelling tot het voorjaar open, weliswaar beperkt maar laten we koesteren dat het kan. De afgelopen maanden was het squashplezier overal terug te zien bij o.a. de competitie, NK Jeugd, SBN Basics Tour, laten we het enthousiasme vasthouden en hopen dat we z.s.m. weer vrijuit kunnen squashen en wedstrijden kunnen aanbieden.’’ 

 

Trainingsvormen met 1,5-meter afstand

Het blijft voor volwassenen mogelijk om met twee squashers op één baan te spelen, echter alleen in trainingsvormen waarbij de 1,5 meter wordt gehandhaafd. De verantwoordelijkheid hierin ligt bij de squasher(s) zelf. SBN zal vanavond trainingsvormen publiceren waarbij het mogelijk is om de 1,5e meter te handhaven. SBN roept daarbij alle squashers in Nederland op om de 1,5 meter afstand strikt te hanteren, alleen op die manier kunnen we blijven squashen. 

 

Tevens kijkt SBN de komende periode naar de mogelijkheden en/of scenario’s ten aanzien van de heropstart van de wedstrijdsport na 11 november (in welke vorm dan ook). Hierbij houdt SBN ook zo veel mogelijk rekening met de squashaanbieders die opnieuw getroffen worden.

 

Rogier van Veen, contactpersoon squashaanbieders: ‘’Na de beperking op de horeca en/of sportkantines in september, leek een volgende klap voor squashaanbieders zich aan te dienen. Gelukkig hebben we ervoor kunnen zorgen dat squash in anderhalve meter vorm mogelijk blijft, waardoor squashers gebruik blijven maken van de banen. Toch zullen de maatregelen impact hebben. We zullen daarom ook zo snel mogelijk de impact voor de gehele sector in kaart brengen’’. 

 

De impactanalyse zal door SBN gecommuniceerd worden met alle bekende squashaanbieders in Nederland in een separate e-mail. Indien u deze mail donderdagochtend nog niet ontvangen heeft, neem dan contact op met rogier@squashbond.nl  

« Terug