Weinig veranderingen, wel perspectief en mogelijkheden

Algemeen

Weinig veranderingen, wel perspectief en mogelijkheden

Op dinsdag 17 november bracht het kabinet een update uit over de stand van zaken rondom het coronavirus. Tijdens de persconferentie werd aangekondigd dat het tijdelijke verzwaringspakket (van de afgelopen twee weken) wordt opgeheven per 19 november en komt er weer perspectief voor de sportsector en daarmee squash.

Doordat de squashsport twee weken geleden werd ontzien van aanvullende maatregelen, heeft de opheffing van het tijdelijke verzwaringspakket geen impact op de squashsector. Squash blijft daarmee nog steeds – op de verantwoorde anderhalve meter - mogelijk volgens fase vier van de eerder gedeelde routekaart.

 

Perspectief

Ondanks dat de versoepelingen op dit moment geen invloed hebben op de squashsport, kan er mede gezien het dalend aantal besmettingen weer met een positief perspectief vooruit worden gekeken. 

 

Tom Lucas, directeur SBN: ‘’In samenwerking met o.a. NOC*NSF en Platform Ondernemende Sport hebben we een heropeningsplan ontwikkeld waarin stap voor stap meer mogelijk is, zonder dat dit bijdraagt aan de verspreiding van het virus ofwel de zorg verder onder druk komt te staan. Dit plan zal wanneer mogelijk gedeeld worden, maar biedt voor nu de gewenste perspectieven die de sportsector nodig heeft.’’

 

Squashen, juist nú

‘’De reden dat de sportsector in deze periode open bleef is juist om Nederlanders zo sterk en gezond – en daarmee zo weerbaar - mogelijk te maken. Als één van de gezondste sporten ter wereld biedt squash in deze tijd de gewenste uitkomst voor veel Nederlanders nu de vitaliteit belangrijker is dan ooit, geheel volgens de richtlijnen. Squashcentra dragen zorg voor een verantwoorde omgeving.’’ Aldus Rogier van Veen, breedtesport & centra

 

Mogelijkheden in de buurt & gratis trainingsvorm verantwoord squashen

SBN roept dan ook op om juist nu te (blijven) squashen. Squashen kan op vele locaties in het land, zoek via deze link de bij ons aangesloten squashcentra bij jou in de buurt. Vindt hier je gratis verantwoorde trainingsvormen en een toffe trainingsvideo.

 

« Terug