Per 15 december: Geen squash in Nederland, centra zijn dicht

Algemeen

Per 15 december: Geen squash in Nederland, centra zijn dicht

SBN heeft op maandag 14 december 2020 kennisgenomen van de vernieuwde maatregelen ten aanzien van het coronavirus. Tijdens de toespraak van Minister President Mark Rutte is bekend gemaakt dat Nederland in lockdown zal gaan tot en met 19 januari 2021, waarmee ook de squashsector haar deuren sluit. 

 

Een zure boodschap voor alle (binnen)sportondernemers, squashers en andere belanghebbenden. Het zijn bijzondere tijden voor ons allemaal, maar als we er samen de schouders onderzetten, kan ook de sport haar steentje bijdragen aan het grote geheel. SBN begrijpt dat de volksgezondheid te allen tijde prevaleert en vraagt dan ook ieders medewerking in onderstaande situatie:

 

  • Alle squashactiviteiten tot en met 19 januari 2021 kunnen geen doorgang vinden;
  • Alle squashcentra in Nederland haar deuren verplicht sluiten t/m 19 januari 2021;
  • De squashsector daarmee in fase vijf van de squashroutekaart terecht komt.

 

SBN zal in januari een besluit nemen over de competitie(s) alsmede het geplande NK Jeugd zodra er meer duidelijk is over de situatie na de lockdown. Alle selectietrainingen ten aanzien van topsport en talentontwikkeling zijn in de komende periode eveneens afgelast. 

 

Tom Lucas Directeur SBN: ‘’Waar we afgelopen week nog hoopvolle berichten deelden voor de sport, is de situatie in een week tijd flink veranderd. Dit heeft geleid tot een pijnlijk maar noodzakelijk kabinetsbesluit om het coronavirus terug in te dammen. Voorlopig zullen we onze mooie sport even moeten missen. Als we weer open mogen zijn we er als organisatie klaar voor om de heropening in goede banen te leiden daar squashers en centra reeds hebben laten zien met deze verantwoordelijkheden om te kunnen gaan.’’

 

Squashcentra hebben het zwaar, blijf loyaal aan jouw club!

Naast de impact die de maatregelen op squashers en andere belanghebbenden hebben, worden ook de squashcentra opnieuw getroffen. SBN is zich bewust van de impact die de maatregelen hebben op squashcentra. 

 

‘’Na de eerdere lockdown in kwartaal 2 van dit jaar is – ondanks de financiële steunpakketten – het spreekwoordelijke vet van de botten. De periode na de kerstvakantie is traditiegetrouw een periode voor centra om een reserve aan te leggen voor de zomerperiode. Nu deze ontbreekt zullen de effecten van deze lockdown op lange termijn zichtbaar zijn. We zullen er alles aan blijven doen om onze centra bij te staan.’’ aldus Rogier van Veen (breedtesport (incl. centra)).

 

SBN roept dan ook op om juist in deze periode loyaal te blijven aan het squashcentrum. Blijf trouw aan de squashsport door lid te blijven en bijvoorbeeld digitaal een racket te kopen. Zo zorgen we er samen voor dat als het weer mag we ook in 2021 kunnen blijven squashen. Centra óók/ liever op een andere manier helpen? Neem dan komende vrijdag deel aan de gratis digitale PubQuiz van SBN, lees er hier meer over.

« Terug