Perspectief voor Nederlandse Topselectie

Algemeen

Perspectief voor Nederlandse Topselectie

Voor top squashend Nederland is het jaar goed begonnen, en is het eerste perspectief weer zichtbaar. Eerder in december vertelde het kabinet dat er in bepaalde sectoren pilots gedraaid konden worden om te ervaren wat er wel en niet kan tijdens deze bijzondere periode. De sportsector is daarvan een onderdeel en mag de aankomende periode onder strenge voorwaarden (her)openen.

Dit betekent voor de squashsport dat een zeer beperkte groep weer hun topsport trainingen vanaf 4 januari op aangewezen centra kunnen hervatten. Voor de nationale selectie een mooi perspectief!

 

Marc ter Sluis, speler Nationaalteam: ‘Nu squash is toegevoegd aan de topsportlijst van NOC*NSF krijgen Nederlandse topsquashers de mogelijkheid om weer fulltime te kunnen trainen op een aantal aangewezen locaties in Nederland waaronder mijn thuisclub Houtrust squash Den Haag, fantastisch nieuws! Na 9 maanden geen wedstrijd te hebben gespeeld geeft dit mij weer perspectief en kan ik vol gaan trainen om mijn doelen te behalen!’

 

Sanne Veldkamp, speler Nationaalteam: ‘Squash is echt wat ik het liefste doe, mede dankzij de coronaperiode heb ik mij gerealiseerd dat ik echt door wil gaan en er alles uit wil halen. Normaal gesproken sta ik zes dagen in de week op de baan en dat was nu natuurlijk weggevallen. Nu is het belangrijk om weer squash fit te worden en hopelijk snel weer wat wedstrijdritme te krijgen. Dus ik ben super blij dat we weer mogen trainen en met alle moeite die de squash bond er in heeft gestoken om ons terug op de baan te krijgen. Het is fijn dat we in deze tijd kunnen doen waar we het liefst mee bezig zijn! Hopelijk kan de rest van NL ook snel de baan op!’

 

Het heropenen van de topsportafdeling gaat gepaard met de nodige maatregelen. Zo is er o.a. een zeer streng testbeleid waarmee als het ware een "squashbubbel" wordt gecreëerd. Dit betekent dat iedereen binnen deze bubbel wekelijks getest wordt. Zo wordt er gemonitord welke impact het heropenen van de topsportsector heeft op de bezettingsgraad. Dit nieuws treft helaas niet iedereen, zodra de maatregelen het toelaten wordt er verder gekeken naar de overige groepen.

 

« Terug