SBN polst interesse organisatie internationale evenementen

Algemeen

SBN polst interesse organisatie internationale evenementen

Internationale evenementen worden incidenteel georganiseerd in Nederland. Ondanks Corona kijkt SBN ook naar de toekomst. Nederland is de afgelopen jaren het podium geweest voor diverse internationale evenementen. In 2022 staan er wederom mooie evenementen op het programma zoals het EK Squash en het EK Junioren <19. In 2021 staat het EK <15/<17 op het programma. 

 

In de afgelopen jaren heeft SBN zijn evenementen steeds vaker in samenwerking met derden georganiseerd. SBN heeft de visie om de activiteiten niet alleen als toernooien maar ook als evenementen te organiseren met extra activiteiten, marketing en evenementbeleving. Het moet een beleving zijn voor deelnemers, toeschouwers en sportliefhebbers om een squash activiteit te bezoeken. Door samen te werken en krachten te bundelen met evenementenorganisaties en centra wil SBN deze visie realiseren met als doel de algemene promotie van de squashsport naar een nog hoger niveau brengen. 

 

De WSF is zoekende naar een organisator van o.a. de Wereld Kampioenschappen Junioren in 2022. SBN wil inventariseren of er organisaties zijn die een dergelijk evenement naar Nederland willen halen en de samenwerking aan willen gaan om een bid in te dienen bij de WSF. Daarbij wel de kanttekening dat een dergelijk evenement zwaardere richtlijnen kent dan voorgaande evenementen waar een bid ingediend voor kon worden. Zo dient de organisatie rekening te houden met o.a. financiële voorwaarden die gesteld worden door de WSF. Bij het indienen van een bid dient er een financiële vergoeding als voorschot voldaan te worden. Indien het bid niet toegekend wordt aan Nederland wordt dit echter weer teruggestort.

 

Alle ingediende bids worden eerst door SBN beoordeeld aan de hand van de richtlijnen van SBN en de WSF. Bij voldoende kwaliteit en meerdere bids wordt dit voorgelegd aan een commissie. Dit betekent dat een organisatie/centra pas het evenement mag organiseren als dit door de SBN wordt voorgedragen wordt bij de WSF en de WSF het evenement aan Nederland (SBN) toekent.


World Squash Federation Guidelines  
Squash Bond Nederland Richtlijnen

 

Uiterlijke aanmeldtermijn interesse in WSF Evenementen: 15 januari 2021

Uiterlijke aanmeldtermijn bid voor een specifiek WSF Evenement: 29 Januari 2021

 

Interesse in een SBN-WSF Evenement maak dit dan kenbaar via events@squashbond.nl voor de gestelde deadline. 

 

 

« Terug