Samengevoegd NK Jeugd 2021

Algemeen

Samengevoegd NK Jeugd 2021

Het eerste NK Jeugd <11, <15, <19 van het jaar 2021 heeft helaas niet kunnen plaatsvinden door de huidige maatregelen. Een tijd van onzekerheid en afwachten, maar niet een tijd van stil zitten! Deze tijd motiveert SBN nog meer om op creatieve en innovatieve oplossingen te komen. Samen met verschillende centra heeft Squash Bond Nederland potentiële scenario’s naar voren gebracht om het organiseren van het NK Jeugd in 2021 wel mogelijk te maken.

 

Door de uitdagende tijd van Corona worden de Nederlandse Kampioenschappen Jeugd samengevoegd. De squashkalender kent al jaren twee verschillende momenten omtrent het NK Jeugd. In 2021 zal dit 1 evenement zijn met alle leeftijdscategorieën, georganiseerd bij Squash Almere. Houtrust zal volgend jaar weer op de squash kalender terugkomen. SBN heeft de visie om evenementen als een beleving te organiseren voor deelnemers, toeschouwers en sportliefhebbers. Door het samen te voegen is SBN en de organisatie in staat om 1 groot evenement te organiseren zodra het kan.

 

Charlotte Tönjann, Events & Marketing: “Over het jaar 2020 valt veel te zeggen, maar laten we de hernieuwde waarde van innovatief denken en doen vooropstellen! Het samenvoegen van twee Nationale Kampioenschappen is dan ook nieuw en wellicht even wennen, maar het stelt ons wel in staat om alsnog straks, wanneer het kan, een fantastisch evenement te organiseren!”

 

Tom Lucas, Directeur SBN: ‘Het uitstellen van evenementen went nooit. Het is helaas nog niet mogelijk gebleken om voor de Nederlandse topjeugd weer evenementen te organiseren. Wij voelen mee met alle jeugdspelers die uitkijken naar de squashbaan. Voor die spelers willen we graag een stip op de horizon geven door 1 groot NK Jeugd in het vooruitzicht te bieden. Laten we hopen dat het weer spoedig mogelijk is’’.

 

Het organiseren van een groot evenement is afhankelijk van de maatregelen van het kabinet. SBN tracht het NK Jeugd te organiseren wanneer de competitie dan ook weer enige tijd is opgestart en iedereen voldoende tijd heeft gehad zichzelf voor te bereiden. Daarom gaat SBN uit van de volgende 4 scenario’s betreft de datum van het NK Jeugd:

 

1. Vanaf 9 februari weer squashen & wedstrijdsport                      | NK Jeugd 2021 in April/Mei

2. Vanaf 1 Maart weer squashen & wedstrijdsport                         | NK Jeugd 2021 in Mei/Juni

3. Vanaf 1 April weer squashen & wedstrijdsport                            | NK Jeugd 2021 in Juni/Juli

4. Vanaf 1 Mei weer squashen & wedstrijdsport                             | NK Jeugd 2021 in Juli/Augustus

 

« Terug