Evenementen update, alternatieve topsport competitie

Algemeen

Evenementen update, alternatieve topsport competitie

Het Coronavirus houdt ons nog steeds in haar greep, en de wedstrijdsport is eveneens nog gepauzeerd. Normaal kent een squashseizoen vaste weekenden en momenten in het jaar waar iedereen traditioneel naartoe leeft. Echter, het Coronavirus zorgt dit jaar voor een alternatieve kalender en uitvoering van de evenementen.

 

Ondanks de bijzondere tijden motiveert het SBN des te meer om innovatieve mogelijkheden te verkennen om zodra het kan de evenementen alsnog plaats te laten vinden. De organisatie van vele evenementen is in het huidige format dit jaar niet mogelijk. Zo is eerder het NK Jeugd samengevoegd tot 1 evenement en zal dit evenement later in 2021 gespeeld worden. De komende periode zullen steeds meer scenario’s en mogelijkheden worden verkend voor overige Nationale Kampioenschappen.

 

NK Squash

Het NK Squash wat oorspronkelijk gepland stond op 11 – 14 februari bij het Frans Otten Stadion wordt eveneens verplaatst naar een ander moment. Gezien de onzekere periode en het onzekere perspectief dat het kabinet de sportsector biedt, kan SBN nog geen uitspraak doen over wanneer het NK Squash georganiseerd zal worden.

 

Nederlandse topsporters zijn door NOC*NSF & SBN vrijgesteld en kunnen trainen onder zeer strenge voorwaarden welke passen binnen het beleid van het kabinet. SBN wil daarmee de topsport zoveel als mogelijk doorlaten gaan om, daar waar het kan, perspectief te bieden. SBN zal diverse mogelijkheden verkennen waarbij mogelijk het NK A een alternatieve datum krijgt dan de BCD.

 

Charlotte Tönjann, Events & Marketing: “Als SBN is het een uitdagende tijd waarbij innovatief en creatief denken van ons gevraagd wordt. Zodra het verantwoord is sta ik als kersverse eventmanager van SBN te trappelen om ontzettend gave evenementen te organiseren. Echter moet dit passen binnen de maatregelen, vooralsnog zullen we ons nog even schrap moeten zetten.‘’

 

Topsport competitie

De organisatie van de Eredivisie (seizoen 2020-2021) zoals men dat kent, is in het huidige format helaas een ongelofelijke uitdaging en gezien het format niet wenselijk in deze tijd. De aankomende periode zal SBN communiceren over een alternatieve topsport competitie die binnen de landsgrenzen gespeeld kan worden, de Nederlandse topsquasher kan daarmee ook zijn werkzaamheden hervatten. Daarmee hoopt SBN-vertier te bieden voor de squasher en perspectief voor de topsquasher.

 

Wedstrijd coördinator Willem van Meerkerk: “Deze beslissing komt gezien het verloop van het virus niet uit de lucht vallen, maar het blijft natuurlijk doodzonde dat de belangrijkste evenementen binnen de Nederlandse squashsport op dit moment niet door kunnen gaan in haar huidige vormen, net als de Eredivisie. Tegelijkertijd motiveert het ons ook om juist binnen hetgeen dat wel mogelijk is alternatieven te organiseren, die wellicht ook na de coronacrisis georganiseerd kunnen blijven worden.”

 

« Terug