Duidelijkheid voor squashaanbieders, voorlopig nog wel gesloten deuren

Algemeen

Duidelijkheid voor squashaanbieders, voorlopig nog wel gesloten deuren

Dinsdag 2 februari 2021 heeft het kabinet opnieuw een persconferentie gegeven. Ondanks de afname in het aantal besmettingen en in de opnames in de ziekenhuizen, zal de lockdown zich continueren tot en met 2 maart. Daarmee zal de squashsector tot dan nog steeds haar deuren moeten sluiten. 

Als samenleving en als squash community verkeren we met z’n allen in een zware tijd, de squashers, centra en alle andere belanghebbende in de sport. Daarom vraagt SBN nogmaals ieder zijn medewerking om ervoor te zorgen dat we snel weer op de baan staan, want als we samen de schouders eronder zetten, houden we ons sportlandschap in stand 

 

Tom Lucas, Directeur SBN: ‘’Uit de persconferentie van gisteravond blijkt dat we ons nog even schrap moeten zetten. De hunkering naar de squashbaan blijft groeien, maar laat nog even op zich wachten. Een beetje perspectief is er wel, namelijk dat sport terrein heeft gewonnen t.a.v. de eerdere routekaart en binnensport een prominente rol heeft gekregen. Dit sluit aan bij het besef dat sporten en bewegen een vitale functie heeft voor de gezondheid. Laten we dan ook hopen dat we snel terrein winnen in de strijd om het virus en weer snel te kunnen squashen’’.

 

Dat sport als onderdeel van de oplossing kan dienen, bleek wel uit een recent verschenen artikel van hoogleraar Erik Scherder waarin hij het belang van sport veronderstelt. Blijf daarom bewegen en zorg voor een actieve levensstijl, niet alleen voor de gezondheid, maar ook om straks weer fit op de baan te staan.  Onze ‘Stay Fit Challenges’ kunnen je daarbij helpen. Nieuwsgierig? Volg Squash Bond NL dan op social media.

 

Routekaart

In de afgelopen periode is er nauw overleg geweest met NOC*NSF, Platform Ondernemende Sport en andere belangenbehartigers om een heropstartplan sport vorm te geven. Deze vertaling is terug te vinden in de routekaart van het kabinet. De reeds bestaande routekaart van Squash Bond NL sluit hier naadloos op aan, inhoudende dat de squashsport zich in fase vijf bevindt

 

Rogier van Veen, breedtesport/aanbieders: ‘’Hoewel de duidelijkheid ten aanzien van mogelijke versoepelingen fijn is voor aanbieders van squash, neemt het niet het financiële leed weg. Seizoen 2020/2021 kan als verloren worden beschouwd en met de continuering van de huidige maatregelen wordt dat leed met de dag groter.  De komende weken worden ondanks de steunpakketten cruciaal voor een deel van de aanbieders, laten we daarom hopen dat de COVID-cijfers snel ruimte bieden voor de binnensport’’.

 

Ondanks dat de binnensport en daarmee de squashbanen voorlopig nog dicht zijn, is er zoals vorige week door SBN aangekondigd wel een verzwaard steunpakket uitgebracht door de overheid, waar ook aanbieders van squash gebruik van kunnen maken. Brancheleden van SBN hebben vandaag een overzichtelijk overzicht ontvangen van de steunmaatregelen per februari 2021. Geen branchelid van SBN, maar wilt u dit overzicht ook ontvangen? Neem dan contact met ons op.

 

Blijf nog steeds loyaal aan jouw squashcentrum!

Ondanks de financiële steun heeft jouw squashcentrum het lastig. Daarom roept SBN iedereen op om nog steeds loyaal te blijven aan zijn of haar squashcentrum. Blijf trouw aan de squashsport door lid te blijven of digitaal spullen aan te schaffen. Zo blijven we er samen voor zorgen dat, wanneer we weer mogen, er gesquasht kan worden. 

« Terug