SBN presenteert eerste brancherapportage Squashaanbieders in Nederland

Algemeen

SBN presenteert eerste brancherapportage Squashaanbieders in Nederland

Vol trots presenteert SBN de eerste editie van de brancherapportage ‘Squashaanbieders in Nederland’ met haar aangesloten squashaanbieders. De brancherapportage heeft niet alleen het doel om de marktbewegingen van de Nederlandse squashsector in beeld te brengen en in de toekomst te monitoren, maar ook de (potentiële) aanbieders van squash en de lokale overheden te informeren en te inspireren.

 

In de brancherapportage wordt gekeken naar landelijke trends en ontwikkelingen op het gebied van sportaanbod, is er een foto gemaakt van het huidige squashlandschap en haar aanbieders én wordt er naar de toekomst gekeken hoe aanbieders van squash op deze trends en ontwikkelingen kunnen inspelen. Ook de rol die Squash Bond Nederland hierin ziet wordt toegelicht.

 

De squashsport in Nederland wordt door een zeer gevarieerde infrastructuur aangeboden. Naast de reguliere squashaanbieders, wordt squash ook aangeboden in multisport-complexen waar ook andere sporten beoefen kunnen worden. Daarnaast is het ook mogelijk om te squashen in onder meer vakantieparken, hotels, jachthavens en legerkazernes. Squash Bond Nederland stelt dat zij voor iedere squashaanbieder in Nederland is en iets kan en/of wil betekenen.

 

Rogier van Veen, breedtesport SBN: ‘’We hebben een prachtige brancherapportage samen kunnen stellen mede dankzij uitgebreid onderzoek als ook met dank aan diverse partners. De rapportage squashaanbieders in Nederland is één van de eerste thema’s die we in het komend jaar willen delen. Hiermee geven we verder invulling aan de veranderende rol die we als branchevereniging/sportbond voor ons zien.’’

 

Enkele inzichten die de brancherapportage geeft:

  • Inwoners in de gemeente Breda (9e grootste gemeente Nederland) hebben drie keer moeilijker toegang tot een squashbaan dan inwoners van Utrecht (4e gemeente NL).
  • Het aantal squashbanen in Nederland ligt ruim 20% hoger dan het laatste CBS-onderzoek in 2012.
  • Ruim 85% van het squashaanbod in Nederland wordt georganiseerd door commerciële aanbieders
  • Eén op de twee aanbieders naast squash ook fitness in het sportaanbod heeft.

 

Deze en nog vele andere uitkomsten en inzichten zijn terug te lezen in de brancherapportage Squashaanbieders in Nederland. Mocht u als aanbieder of als organisatie geïnteresseerd zijn in de door SBN gepubliceerde brancherapportage Squashaanbieders in Nederland, neem dan contact op met rogier@squashbond.nl

« Terug