Meike mocht voor heel even ontsnappen uit haar squashbubbel

Algemeen

Meike mocht voor heel even ontsnappen uit haar squashbubbel

Naast NK’s, regionale toernooien en internationale toernooien, waar Meike het op mag nemen tegen topspeelsters uit andere landen, was zij 25 april te vinden op de squashbaan in Almere. 

 

Meike van Dalen is 15 jaar en zit in de vijfde van het tweetalig gymnasium. Naast school is Meike aan het werk of op de squashbaan te vinden. Meike heeft met haar 15- jarige leeftijd al een hele squash carrière erop zitten. “Ongeveer vier jaar geleden ben ik begonnen met squashen in Alpen aan den Rijn. Inmiddels ben ik lid bij Victoria Rotterdam, train in vijf tot zes dagen in de week (soms twee keer per dag) en zit ik in de Nationale jeugdselectie waarmee ik tevens ben aangesloten bij de Rotterdam Squash Academy.” Maar in het weekend van 24 en 25 april was Meike te vinden bij Squash Almere.

 

Ik had het geluk en voorrecht dat ik de afgelopen maanden nog mocht door trainen en wedstrijden kon spelen. Voor mij was het daardoor minder bijzonder om weer te kunnen squashen, maar ik kon wel andere personen weer zien dan mijn squashbubbel. En dat was wel weer bijzonder! Squash Almere heeft gezorgd voor jeugdtrainingen onder leiding van Dagmar Vermeulen, Piotr Florczyk en Sami Johnson. Daar heb ik aan deelgenomen. Gevolgd door met Paul Coll en Nele Gilis even de baan op. Het was echt een leuke dag! Spierpijn? Daar had ik niet echt last van, omdat – en dat is mijn tip aan iedereen die weer gaat squashen- een goede warming up en cooling down echt de helft al scheelt. Zeker bij de eerste training of wedstrijd na een lange tijd!”

 

Ondanks dat Meike al een paar maanden mocht squashen, is er toch wel iets wat Meike onwijs mist, namelijk de competitie. “De gezelligheid op de vrijdagavonden. Ik heb zo’n leuk competitieteam bij Victoria en om weer samen wedstrijden te spelen en gezelligheid te creëren daar kijk ik zo naar uit! Hopelijk gaan de squashbanen binnenkort weer voor iedereen open en kunnen we snel weer terug naar ‘vroeger’.”

 

Wat zit er in de squash-tip-tas van Meike? 

Een racket, bal, squashschoenen, bal, handdoek, bidon, en wat te eten voor na afloop zijn mijn standaard spullen die ik meeneem. Maar mijn tip zou zijn aan squashers; investeer in goede schoenen! Dat is echt het halve werk van je goede squashspel. Belangrijke kenmerken kunnen bijvoorbeeld zijn: goede grip aan de onderkant, licht maar wel stevig en ze goed om de voet aansluiten.”

 

Dit- of- dat met Meike

Squashen met vrienden of met clubgenoten

Vrijspelen of Wedstrijden spelen

Service starten of Service ontvangen

Punt verliezen of Duiken voor de bal

Nooit meer werken of Nooit meer squashen

 

Wat zit er tot nu toe in de squash-tip- tas om straks weer goed voorbereid de baan op te kunnen?

  • Racket
  • Trainingsbal
  • Fles water
  • Korte broek
  • Wat te eten
  • Goede squashschoenen
  • ...

« Terug