Geen Europese Squash Evenementen meer in 2021

Algemeen

Geen Europese Squash Evenementen meer in 2021

Op de recente bestuursvergadering van de Europese Squash Federatie (ESF) is besloten dat alle Europese Kampioenschappen en junior & mastercircuit evenementen geannuleerd worden tot en met december 2021. 

 

Het bestuur van de ESF is van mening dat er te veel onzekerheden zijn i.v.m. de COVID-19 pandemie. Redenen die de ESF benadrukt zijn met name rondom het internationaal reizen en de potentiële aanvullende kosten voor organiserende landen, spelers en coaches om een veilige omgeving te kunnen creëren.

 

Deze beslissing komt natuurlijk als een enorme teleurstelling voor topsquashers, masterspelers, junioren en organisatoren. Zeker ook voor spelers waarbij het betekent dat zij het laatste internationale junior evenementen hebben gespeeld of voor alle masterspelers die specifieke titels nu niet kunnen behalen of verdedigen.

 

Directeur SBN Tom Lucas: ‘Als SBN betreuren wij de beslissing van de ESF en zijn van mening dat de beslissing om alles te annuleren vroeg is gemaakt, maar we hebben het te respecteren. Aan ons als SBN de opdracht om alternatieve programma’s op te stellen voor topsporters, masters en junioren. Het is belangrijk om meetmomenten te creëren en zullen hier dan ook ons de komende periode mee bezig houden. Mensen met ideeën of wensen nodig ik dan ook uit om deze te delen, dan kunnen wij dat meenemen in de overwegingen.’

 

EK Squash 2022

Het annuleren van de Europese Kampioenschappen 2021 betekent ook dat de eerstvolgende kampioenschappen in Nederland georganiseerd zullen worden. Squash Bond Nederland organiseert samen met DPD & SquashTime Eindhoven een breed scala aan Europese Evenementen in 2022. Het EK Squash, EK Junioren <19 en het EK Junioren <15 & <17 worden dan op Nederlandse bodem gespeeld. 

 

Als kers op de taart is er uiteraard het Europese Team Kampioenschappen waarbij internationale topspelers zoals Gregory Gaultier, Camille Serme, Simon Rossner en Milou van der Heijden alsnog uitkomen voor hun land om te strijden voor de Europese Titel. De kaartverkoop start medio september. 

« Terug