Squashsector klaar voor heropening op 19 mei

Algemeen

Squashsector klaar voor heropening op 19 mei

Dinsdag 11 mei 2021 heeft het kabinet opnieuw een persconferentie gegeven omtrent de COVID-19 situatie in Nederland. Tijdens de persconferentie stonden versoepelingen in de tweede stap van de routekaart centraal, waaronder ook de squashsector valt. Tijdens deze persconferentie werd duidelijk dat de squashsector haar deuren per 19 mei kan en mag heropenen, mits de daling in de COVID-19 cijfers doorzet.

De heropening vindt net als in juli vorig jaar (2020) plaats op verantwoorde wijze. Daarbij wordt het voor een deel van de squash community mogelijk om weer vrijuit te squashen en dienen volwassenen (vanaf 18 jaar) te squashen met 1,5 meter afstand. De definitieve richtlijnen waar squashers, zich aan dienen te houden, publiceert SBN op zeer korte termijn. Op dit moment is al wel bekend dat toegangstesten niet nodig zijn om te kunnen squashen.

 

Tom Lucas, directeur SBN: ‘’Sport is en blijft onderdeel van de oplossing om Nederland vitaler en weerbaarder te maken, dat dit vermoedelijk per 19 mei weer kan is fantastisch nieuws voor de sport in Nederland en in het bijzonder squash. De squash community heeft lang uitgekeken naar dit moment en kan niet wachten om terug te keren op de squashbaan. We zijn daarnaast content dat de overheid op dit moment geen sneltesten nodig acht om squashers vitaler en weerbaarder te maken, squash moet voor iedereen vrij toegankelijk zijn.’’

 

Voorbereiding heropening aanbieders

SBN heeft in de afgelopen periode de aanbieders van squash zo goed mogelijk voorbereid op de heropening, mede door vele updates en onderzoeken om aanbieders zo goed mogelijk te informeren en ondersteunen. Het protocol verantwoord squashen wordt naar verwachting woensdag 12 mei gedeeld met aanbieders van squash. Brancheleden van SBN ontvangen ook dit jaar weer een COVID-19 pakket als onderdeel van het lidmaatschap, met alle relevante communicatie-uitingen om aan het protocol te voldoen. 

 

Rogier van Veen breedtesport & innovatie: ‘’Er is maandenlang met man en macht vanuit SBN én vanuit aanbieders gewerkt om de infrastructuur in stand te houden en voor te bereiden op een heropening, vooralsnog zijn we daar samen in geslaagd. Squashaanbieders zijn in totaal 263 dagen gesloten geweest, de geleden schade is groot, maar we hopen alle squashers vanaf 19 mei weer terug te zien op de squashbanen.’’

 

Squash Bond gaat door

Hoewel de sector haar deuren vermoedelijk op 19 mei mag heropenen, is SBN nog niet klaar met haar werk. Tom Lucas, directeur SBN hierover: ‘’We hebben de afgelopen COVID-periode niet stil gezeten, maar als we de sport naar een hoger niveau willen brengen, moeten we nog meer verbinden, de sport promoten en innoveren. Daar lopen al vele langdurige trajecten voor die we versneld aan het uitvoeren zijn. De komende dagen, weken en maanden publiceren we hier steeds meer over’’. 

 

Later deze week geeft SBN ook uitsluitsel over de reguliere competitie in 2020/2021. Om als trainer/coach óf geïnteresseerde squasher goed voorbereid te zijn op het verantwoord squashen, organiseert SBN in samenwerking met de coachcommissie (o.l.v. Alex Kramer, Dagmar Vermeulen en Rutger-Jan Kamperman) op maandag 17 mei om 20.00 uur een seminar voor trainers/coaches en geïnteresseerde squashers om inzichten te krijgen in verantwoorde squash-trainingen. Aanmelden kan via deze link.

« Terug