Innovatie | SBN pakt competitie en toernooi software aan

Algemeen

Innovatie | SBN pakt competitie en toernooi software aan

Met ingang van het nieuwe competitieseizoen 2021/2022 maakt SBN gebruik van geïnnoveerde competitie- en toernooisoftware, waarmee deelnemende clubs en teams meer gebruikersgemak zullen ervaren en werkzaamheden voor clubs en teamcaptains minder tijd gaan kosten. 

De ontwikkelingen die SBN wil toepassen komen voort uit de wensen en behoeftenonderzoeken die SBN in het afgelopen jaar heeft afgerond. Tom Lucas, directeur SBN hierover: ‘’Alle betrokkenen verwachten een sterke verbetering van de systemen als het gaat om de digitalisering, gebruiksgemak en ‘mobile-ready’. Door de corona-periode zijn we in staat hierin te versnellen. We blijven daarbij gebruik maken van de diensten van Visual Reality, maar stappen nu in op het hoogste niveau’’.

 

Door deze innovatie worden niet alleen competitiepoules op basis van speelsterktes en reisafstanden ingedeeld, ook zijn aanvoerders/teams niet meer afhankelijk van ouderwetse formulieren. Wedstrijdleiders gaan ook veel veranderingen merken en wordt het werk makkelijker en tijdbesparender gemaakt, zo verdwijnen alle Excel lijsten en mailwisselingen, maar verloopt alles rondom competities en toernooien via één systeem. 

 

SBN werkt achter de schermen momenteel hard aan de nieuwe competitie en toernooi-systemen, evenals trainingen voor wedstrijdleiders/captains en de benodigde documentatie. Competitieleider Willem van Meerkerk hierover: ‘’Het nieuwe systeem stelt ons in staat een stuk flexibeler en veel servicegerichter te werken dan in de huidige situatie. Met de systemische ontwikkelingen wordt meteen van de gelegenheid gebruik maken om aanpassingen in het competitiereglement te doen. Dit past in de ambitie om een sterke competitie te organiseren die nog beter aansluit bij de wensen en behoeften van squashers en clubs.’’ 

 

Door het nieuwe systeem wordt het voor wedstrijdleiders en captains mogelijk om nog meer zaken zelf te regelen. Om clubs, wedstrijdleiders en captains goed van start te laten gaan in seizoen 2021/2022 worden komende zomer diverse kennissessies georganiseerd om iedereen te informeren over de nieuwe systemen, regelementen en overige relevante zaken.

 

Ranking & speelsterkte

Om per seizoen 2021/2022 alles uit het nieuwe systeem te halen, wordt ook de barema op groot verzoek het komend jaar doorontwikkeld. De eerste zichtbare stap is de omzetting van het barema van een cijfer-lettercombinatie (A1 t/m D3) naar een cijfer (1 t/m 9). Hierbij vormt de speelsterkte 1 de sterkste categorie en is 9 de sterkte om beginnende squashers aan te duiden. Hoe deze veranderingen eruit gaan zien, wie daarbij betrokken zijn en wat dit voor squashend Nederland betekent wordt later deze zomer gecommuniceerd.

 

Digitale strategie

Alle ontwikkelingen zijn onderdeel van de digitale strategie die SBN heeft opgesteld. Rogier van Veen, innovatie en breedtesport hierover: ‘’Om relevanter te worden voor alle squashers, aanbieders en andere betrokkenen in Nederland, moeten onze systemen worden aangepast. Een beginnende squasher uit Maastricht moet niet gelijk uitgenodigd worden voor het NK, dat is niet meer van deze tijd en zorgt eerder voor uitstroom dan voor enthousiasme voor de sport.’’

 

Om dit mogelijk te maken herziet SBN al haar systemen en platformen grondig. Zo doorloopt SBN momenteel ook trajecten rondom bijvoorbeeld de ledenadministratie en de website. Aan de hand van de (nieuwe) geavanceerde systemen die ook bijdragen aan de doelstellingen uit het meerjarenbeleidplan, is SBN in staat om (op termijn) de ruim 250.000 squashers in Nederland echt van dienst te kunnen zijn.

« Terug