Doek voor SBN Competitie 2020-2021 valt

Algemeen

Doek voor SBN Competitie 2020-2021 valt

Op 27 November publiceerde een SBN een herstartplan om competities de hervatten met de input van 77 procent van alle teamcaptains. De laatst mogelijke herstartdatum werd vastgesteld op 14 mei, deze dag verstrijkt vandaag.

 

Het streven van SBN om in een laat stadium alsnog competitie te laten plaatsvinden, sloot aan op de wens van vele competitieteams, squashers en centra. De aanhoudende coronacrisis en het ontbreken van perspectief voor de wedstrijdsport op korte termijn is het uitspelen van competitie voor dit seizoen ook voor het laatst mogelijke startscenario niet meer mogelijk. 

 

Competitiezaken Willem van Meerkerk: ‘Toen we in november deze scenario’s publiceerde hadden we niet kunnen denken dat we op 14 mei überhaupt niet konden squashen. De squashbaan wordt al enige tijd gemist en is het natuurlijk een bittere pil dat de competitie voor de tweede keer op rij niet afgemaakt kan worden. Toch voelt het beter om met een fris aan een nieuw seizoen te beginnen. Voor volgend seizoen hoop ik dat iedereen weer fit aan de start zal staan en dat we met zijn allen kunnen doen wat wij het liefste doen, squashen & competitie spelen.’


Gevolgen competitie seizoen 2020-2021

SBN betreurt het feit dat het coronavirus al zo lang een onderdeel speelt, het besluit om de competitie te beëindigen zal niet als een verrassing komen gezien de eerdere gecommuniceerde scenario’s. Op basis van Competitiereglement Reguliere Competitie seizoen 2020-2021 artikel 4* heeft de competitieleider het volgende besloten: 

 

De SBN Reguliere Competitie 2020-2021 wordt als niet-gespeeld verklaard. 

Dit betekent dat:

  • Alle gespeelde wedstrijden in seizoen 2020-2021 worden als niet-gespeeld beschouwd.
  • Er wordt geen promotie of degradatie gehanteerd.
  • Alle behaalde speelrechten van seizoen 2019-2020 worden toegepast op seizoen 2021-2022.

 

SBN Reguliere competitie 2021-2022

De verwachting is, is dat komend seizoen er weer ‘gewoon’ gespeeld kan worden met de huidige ontwikkelingen. Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het nieuwe seizoen waarin de competitie in een nieuwe omgeving en aangepast reglement gespeeld zal worden. Hierover hebben wij in dit bericht meer bekend gemaakt. De komende periode zal er meer bekend gemaakt worden over de kennissessies over de nieuwe omgeving alsmede de inschrijving voor de competitie. 

 

Summer Squash Festival 2021

Het spelen van een competitie op de korte termijn is nog een uitdaging. Toch zoekt SBN naar alternatieve mogelijkheden om de wedstrijdsport weer op gang te brengen. De aankomende periode zal SBN steeds meer bekend gaan maken omtrent het Summer Squash Festival, het ideale evenement om laagdrempelig deel te nemen aan wedstrijden als optimale voorbereiding voor het komende competitieseizoen. 

 


 

 

 

 

 

 

 

« Terug