COVID-19 maatregelen per 26 juni 2021

Algemeen

COVID-19 maatregelen per 26 juni 2021

Vrijdag 18 juni 2021 heeft het kabinet opnieuw een persconferentie gegeven omtrent de COVID-19 situatie in Nederland. Tijdens de persconferentie stonden versoepelingen in de vierde stap van de routekaart centraal, waaronder ook de squashsector valt.

 

Tijdens deze persconferentie werd duidelijk dat het per 26 juni 2021 mogelijk is om:

  • Wedstrijsport door alle leeftijden kan worden beoefend;
  • Publiek/toeschouwers op 1,5 meter afstand te verwelkomen;
  • Horeca faciliteiten te openen zonder tijdsbeperkingen;
  • Meer mensen toe te laten per ruimte. Hierbij wordt een maximum gesteld aan het aantal personen per ruimte van 1 persoon per vijf vierkante meter, mits de 1,5 meter kan worden gewaarborgd;

 

Daarnaast vervalt de mondkapjesplicht binnen squashcentra. Het houden van 1,5 meter afstand buiten de baan is nog wel verplicht. Medewerkers van squashcentra mogen ook voor niet-noodzakelijke werkzaamheden weer terugkeren op kantoor, met een kantoorbezetting van 50%, mits de 1,5 meter kan worden gehandhaafd. Clubavonden in het horeca-gedeelte zijn óók mogelijk, ook hier geldt dat de 1,5 meter dient te worden gehandhaafd en er conform protocol KHN dient te worden gewerkt.

 

Tom Lucas, directeur SBN: ‘’De afgelopen weken hebben we als sport weer kunnen genieten van squash zoals het bedoeld is, maar we zagen dat een deel van de squashers toch graag ook weer wedstrijden wilde spelen. Met deze stap wordt ook ruimte geboden aan die groepen squashers, daarmee hopen we dat nog meer squashers met plezier terugkeren naar de squashbaan en werken aan een vitaler en weerbaarder gestel. Als SBN momenteel dan ook druk bezig om voor deze groep weer een passend wedstrijdaanbod te creëren’’.

 

Kalender wedstrijdsport 

In de afgelopen weken is SBN druk geweest om haar kalender voor seizoen 2021/2022 op orde te brengen. Een seizoen waarin er ontzettend veel evenementen georganiseerd worden waaronder drie Europese Kampioenschappen in Nederland. De definitieve kalender wordt binnenkort gepresenteerd, maar zal worden afgetrapt met het Summer Squash Festival alsook een MIX Zomer Cup, mits hier voldoende animo voor is. 

 

Summer Squash Festival

Op 14, 21, 28 augustus en 4 september organiseert SBN samen met diverse aanbieders van squash verspreid door Nederland de eerste editie van het Summer Squash Festival. Tijdens de leukste opening van jouw seizoen kun je deelnemen aan diverse activiteiten onder het genot van een hapje en drankje. Iedere squasher ongeacht zijn/haar niveau kan deelnemen aan dit evenement. Vanaf 5 juli openen we de inschrijving, maar in de komende weken delen we alvast leuke informatie. Op de hoogte blijven? Klik dan hier.

 

MIX Zomer Cup

In de MIX Zomer Cup speel je als team (bestaande uit minimaal: twee heren, één dame) vijf wedstrijden: Twee heren enkels, een dames enkel, een herendubbel en een MIX-Dubbel. De Zomer Cup vindt bij voldoende animo plaats op 9, 16 en 23 juli en wordt gespeeld in een beker-format met uitspeelschema. Meer weten over de MIX Zomer Cup? Vraag de informatie op bij jouw wedstrijdleider. Als club interesse? Neem dan contact op met wedstrijdsport@squashbond.nl

 

Situatie aanbieders blijft aandachtspunt

Ondanks de verdere versoepelingen die zorgen voor extra ruimte en mogelijkheden bij aanbieders van squash, blijft SBN de aandacht houden voor haar aanbieders. Rogier van Veen, SBN breedtesport & innovatie hierover: ‘’Het financiële leed voortkomend uit de afgelopen zestien maanden kunnen we niet wegnemen, maar we kunnen er wel alles aan doen om aanbieders richting de toekomst zo goed mogelijk bij te staan. Niet alleen op politiek niveau, maar ook met de voeten in de klei. We werken aan nieuwe producten en diensten en zullen ons letterlijk de crisis uit innoveren om te voldoen aan de wensen en behoeften in de markt. Hierbij zoeken we vooral de samenwerking met aanbieders, omdat dit meer dan ooit nodig is om de infrastructuur te behouden en uitdagingen het hoofd te bieden.’’

« Terug