Nederlandse topspeelsters maken zich klaar voor het Wereld Kampioenschap

Algemeen

Nederlandse topspeelsters maken zich klaar voor het Wereld Kampioenschap

Van 14 juli tot 22 juli worden in Chicago (USA) de wereldkampioenschappen 2020/2021 georganiseerd voor individuele spelers. Aan het prestigieuze toernooi dat georganiseerd wordt door de Professional Squash Association (PSA) nemen twee Nederlandse dames deel Milou van der Heijden en Tessa ter Sluis.

 

De wereldkampioenschappen voor individuele spelers gelden als het grootste en meest belangrijke squashtoernooi op de kalender. Aan het toernooi nemen de 128 beste spelers van de wereld deel die strijden om de felbegeerde titel die sinds 1976 georganiseerd worden. Milou van der Heijden en Tessa ter Sluis behoren al enkele jaren bij de beste 100 van de wereld en komen dan ook uit op de University Club of Chicago waar het toernooi vanaf volgende week van start gaat.

 

Milou van der Heijden loot oude bekende

De 30-jarige geboren Veldhovense Milou van der Heijden bezet momenteel de 37e plek van de wereld en neemt het in de eerste ronde op tegen de vijf jaar jongere Tze Lok Ho uit Hong Kong. Van der Heijden ontmoette de nummer 45 van de wereld al in 2018 tijdens de Macau Open, toen ging van der Heijden in vier games langs de Aziatische speelster.

 

Ter voorbereiding op het WK nam Van der Heijden in mei nog deel aan de Esche Cup in Duitsland waar ze haar 18e PSA-finale bekroonde met de titel. Van der Heijden speelt haar eerste ronde op woensdag 14 juli om 11.30 uur, bij winst zal de Nederlandse nummer 1 het vermoedelijk opnemen tegen de nummer vier van de wereld Hania El Hammamy (Egypte).

 

Zware loting voor Tessa ter Sluis

Tessa ter Sluis als 63e geplaatste op de wereldranglijst werd in de eerste ronde gekoppeld aan nummer 11 van de wereld Joshna Chinappa. De Indiaanse schommelt al jaren rond de 10e plek van de wereld, maar kende een ongelukkige voorbereiding op het WK door in de kwartfinale van de Squash on fire Open met 3-0 te verliezen van de nummer 170 van de wereld.

 

Ter Sluis klom over de afgelopen jaren flink op de internationale ranglijst en is er dan ook op gebrand de lijn door te trekken. Ter voorbereiding op het WK nam de in Sint Willebrord geboren Ter Sluis deel aan ‘El Gouna’ en de Black Ball Open. Op laatstgenoemde toernooi verloor de 26-jarige Nederlandse van de Canadese Naughton, met bijna identieke cijfers als haar Indiaanse tegenstander deed tijdens El Gouna. Ter Sluis speelt hetzelfde moment als van der Heijden op de banen in Chicago.

 

De wedstrijden van het Wereld Kampioenschap squash worden live uitgezonden door de PSA en zijn te volgen via SquashTV. Meer informatie over het toernooi en de livestream is te vinden op de website van het Wereld Kampioenschap.

 

« Terug