Squash Almere start NLS Academy met Kenn Flynn

Algemeen

Squash Almere start NLS Academy met Kenn Flynn

Vanaf 1 september zal Squash Almere het faciliterende centrum zijn voor de nieuw opgerichte NL Squash Academy (NLS Academy).  Op de banen van de Almeerse squashclub zullen nationale en internationale jeugdspelers worden klaargestoomd om uiteindelijk de strijd aan te gaan met de topjeugd van de Wereld. 

 

Manager Thony Schwab van Squash Almere is trots op deze uitbreiding van hun centrum. Schwab: ’Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in jeugd, competitie en het herstructureren van de club. Dat heeft geresulteerd in meer leden en een groeiende en succesvolle jeugdafdeling. De NLS Academy zien wij als het laatste puzzelstuk naar een volwaardige en vooral complete squashclub die is voorbereid op een gezonde toekomst. Met een heren en damesteam op eredivisieniveau zou het geweldig zijn als Squash Almere via het jeugdprogramma hun eigen eredivisiespelers kunnen opleiden. Een mooi voorbeeld is Sebastiaan Hofman die op 18-jarige leeftijd uitkomt voor het Eredivisieteam van Squash Almere.’

 

Link naar item Omroep Flevoland

 

NLS Academy streeft naar kwaliteit en promotie squashsport

Kenn Flynn die sinds drie jaar weer in Nederland woont, is aangetrokken om vanuit zijn ervaringen de technische leiding te gaan geven aan de NLS Academy. Kenn Flynn is geen onbekende in Nederland, Flynn bekleed ook de functie van bondscoach van het Nederlands Herenteam en zal deze twee functies met elkaar gaan combineren. 


Uitbreiding topsport locaties in NL

Met de NLS Academy is er wederom een uitbreiding van het aantal junioren topsport locaties in Nederland. Een positieve ontwikkeling volgens Squash Bond Nederland die nu een extra programma ziet ontstaan naast de RSA, CSE in Zwolle en het juniorenprogramma van MeerSquash. Voor de toekomst van de sport is het van essentieel belang dat er een goede infrastructuur is voor onze toptalenten.

 

Voor meer informatie over de NLS Academy kunnen spelers terecht bij thony@nlsacademy.nl

« Terug