Nederlandse squashers stijgen flink op internationale PSA ranglijst

Algemeen

Nederlandse squashers stijgen flink op internationale PSA ranglijst

Maandelijks brengt de Professional Squash Association (PSA) een update uit van de wereldranglijst aan de hand van de gespeelde toernooien. Op de wereldranglijst zijn zowel de Nederlandse dames als Nederlandse heren goed vertegenwoordigd, mede door de gespeelde toernooien stijgen de Nederlandse topsquashers flink op de wereldranglijst.

Top vijf dames stijgt

Kijkend naar de dames zijn de vijf beste Nederlandse speelsters gestegen. Milou van der Heijden stijgt door haar deelnames aan de SBN Eredivisie, British Open én Manchester Open een plek op de wereldranglijst en heeft daarmee de achtervolging ingezet op de twee Maleisische speelsters om opnieuw bij de beste 35 van de wereld te komen.

 

Tessa ter Sluis mocht last-minute inschuiven op de British Open en mede door haar optreden in de SBN Eredivisie nadert ter Sluis de top-60 van de wereld. Sanne Veldkamp is deze maan de sterkste stijger op de ranglijst, de Nottingham studerende Veldkamp nam deel aan vier PSA toernooien in England en stormde daarmee als derde Nederlandse speelster de top 150 binnen.

 

Dubbeldam en Damming stijgen verder, Ter Sluis maakt sprong

Met het aanbreken van seizoen 2021/2022 spelen de Nederlandse heren actief mee op de internationale tour. Marc ter Sluis maakte op de wereldranglijst een grote sprong dankzij zijn deelname aan de Squash Eredivisie en nam in Stuttgart net als onder meer Roshan Bharos deel aan de ‘Schrälage Squash Open’. 

 

Ondanks het feit dat Bharos de kwartfinale bereikte in Stuttgart en de finale haalde in Amsterdam, moest hij helaas enkele plekken op de internationale ranglijst inleveren. Tjeu Dubbeldam en Rowan Damming stegen daarentegen net als vorige maand wel op de PSA Ranking, dankzij hun deelname aan de Eredivisie wisten zij ook deze maand weer ruim 10 plekken te stijgen.

 

 

Nederlanders blijven ook in september actief

Ook in september staan er weer prachtige toernooien op de internationale kalender. Op dit moment zijn nog niet alle toernooi-indelingen bekend, maar onderstaande spelers zijn actief op de volgende toernooien:

 

Marc ter Sluis             Nash Cup                    Canada, 14-18 september

Roshan Bharos           Bremer Schlüssel        Duitsland, 21-25 september

 

 

« Terug