In memoriam: Philip van der Ven (1945 - 2021)

Algemeen

In memoriam: Philip van der Ven (1945 - 2021)

Met leedwezen hebben wij het droevige nieuws ontvangen dat Philip van der Ven (Erelid), oud-voorzitter van de SBN, ons na een kort ziekbed op zondag 22 augustus is ontvallen. Philip was een flamboyante voorzitter die veel voor onze mooie sport gedaan heeft in de jaren tachtig en negentig. Hij heeft in die tijd het Nederlandse squash zeker ook onder de (internationale) aandacht gebracht van het NOC*NSF en het IOC. 

Philip was tevens van 1999-2001 President van de European Squash Federation en van 1992 –1996 Vice President van de World Squash Federation.
 

Philip was letterlijk en figuurlijk een imposante verschijning die je niet snel vergat, hij was een markant squasher, animator en pure squashliefhebber die altijd de PR voor het door hem geliefde squash voor ogen had. Philip haalde de pers in 1989 als voorzitter van Stichting Haagsche squashbelangen met het bouwen van een full glass squashcourt in het Kurhaus ter promotie van de sport, wat een unicum was in die tijd.

De laatste jaren kampte Philip met gezondheidsproblemen en hij heeft ons helaas moeten verlaten op de leeftijd van 75 jaar. Hij laat zijn vrouw Patricia, zijn 4 dochters en schoonzoons en 12 kleinkinderen na. Wij wensen familie en vrienden veel sterkte toe de komende tijd.

 

Bedankt Philip voor alles wat je gedaan hebt op Nationaal-, Europees- en Wereld- squash niveau! We hebben van je genoten!

 

Marjolein Houtsma

Namens het bestuur en bureau van Squash Bond Nederland

« Terug