Belangrijke informatie NK Squash 2021

Algemeen

Belangrijke informatie NK Squash 2021

Het Nederlands Kampioenschap Squash staat op 14 t/m 17 oktober op de kalender bij het Frans Otten Stadion in Amsterdam. De aankomende weken/ maanden is het dan ook weer volop squashen en staan evenementen die eerder dit jaar niet door zijn gegaan de aankomende periode op het programma. Zo werd afgelopen weekend het NK Jeugd gespeeld

 

Na 1,5 jaar van maatregelen laten de huidige maatregelen het weer toe om evenementen te organiseren. Binnen deze maatregelen zijn er nog wel factoren die in acht genomen dienen te worden. Vanwege de huidige maatregelen dienen bezoekers, deelnemers en publiek in het bezit te zijn van een CTB (Coronatoegangsbewijs). Een CTB wordt als overheidsmaatregel opgelegd vanuit de horecavoorzieningen en bij professionele wedstrijden (evenementen).  Bij de start van het bezoek of deelname wordt een QR code gevraagd, daarna is het evenement zoals vanouds.

 

Directeur Tom Lucas: ‘Als SBN hebben we de afgelopen 1,5 jaar continue gekeken naar mogelijkheden binnen het overheidsbeleid en gewerkt aan zoveel mogelijk ruimte voor de sport. Als squashsport waren we de eerste in diverse pilots, konden we door squashen met 1,5 meter en hebben we onze topsporters door kunnen laten trainen en wedstrijden kunnen bieden, met als gevolg dat veel Nederlanders gestegen zijn op de mondiale (PSA) ranglijst. We zijn nog niet volledig vrij van maatregelen en dienen het overheidsbeleid te volgen. Het NK Squash dient toegankelijk te zijn voor iedere squasher op een laagdrempelige manier, dit wordt op dit moment iets bemoeilijkt en betreuren wij, op de langere termijn blijft dat laagdrempeligheid altijd het uitgangspunt. Wij zijn ervan overtuigt dat we er samen alsnog een mooi squashfeest van gaan maken’

 

 

CTB (Coronatoegangsbewijs)

Hoe kom je aan een CTB? Bekijk hier de volledige zes de stappen via de rijksoverheid.nl om een geldig CTB te hebben tijdens het NK Squash. Er zijn drie soorten CTB:

 

  1. Vaccinatiebewijs. 

Een vaccinatiebewijs ontvang je een na volledige coronavaccinatie. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig 14 dagen na de laatste prik. Heb je na 14 augustus 2021 een Janssen-prik? Dan is uw vaccinatie na 28 dagen geldig. Met CoronaCheck-app kun je daarna je vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD. Daarvoor heeft je wel een DigiD nodig.

 

  1. Testbewijs

Wanneer je niet in het bezit bent van een vaccinatiebewijs, is het ook mogelijk om je te laten testen op het coronavirus. Wanneer de uitslag negatief is, dan krijg je een coronatoegangsbewijs. 

 

LET OP! Dit bewijs is 24-uur geldig, dus doe elke keer een test binnen 24 uur voor je volgende NK-dag in het Frans Otten Stadion. Maak hier een afspraak.  

 

  1. Herstelbewijs

Een geldig herstelbewijs krijg je als je een positieve coronatest minstens 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden is. Met CoronaCheck-app kun je daarna je herstelbewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD. Daarvoor heb je wel een DigiD nodig.

 

Bekijk hier welk coronabewijs jij moet aanvragen.

 

Het is mogelijk om op 2 manieren je CTB te laten zien. Via de coronacheckapp op de telefoon of een papierenbewijs. Via deze link kan je een papierenbewijs printen

Later deze week publiceert SBN een veelgestelde vragen op de website.

 

Inschrijven voor het NK Squash

Je hebt nog tot en met vrijdag 1 oktober om jezelf in te schrijven voor het NK Squash! Het moment om jouw Nationale Titel, op jouw niveau, te veroveren.

 

Inschrijfgeld 

Periode

 

NK Squash: Early bird

€ 21,-

VOL

NK Squash: Regular 

€ 25,-

VOL

NK Squash: Late entry

€ 29,-

LAATSTE KANS

 

SCHRIJF JE HIER DIRECT IN!

 

Lees in dit overzicht de belangrijkste informatie over het NK Squash en het speelschema. 

 

 

Wil jij het NK Squash bezoeken op 16 & 17 oktober?

In het weekend van het NK Squash is Squash niet de enige sport die wedstrijden organiseert. De marathon van Amsterdam wordt eveneens georganiseerd in dat weekend. Dat maakt het reizen naar het Frans Otten Stadion iets lastiger dan normaal. Indien je met het OV reist zijn er geen belemmeringen. Wanneer je wenst met de auto af te reizen naar het NK Squash dien je een persoonlijke parkeerkaart te hebben. Deze kaarten zijn per dag verschillend. Je kunt deze fysieke parkeerkaart ophalen bij het Frans Otten Stadion op donderdag of vrijdag of meld je hier aan voor 8 oktober 2021 dan sturen wij deze persoonlijke kaart per post naar jou toe.*

 

*Ben jij deelnemer dan ontvang je al jouw parkeerkaarten voor de rest van de week op donderdag of vrijdag.

 

« Terug