Eerste ronde Holland-België Cup is gespeeld!

Algemeen

Eerste ronde Holland-België Cup is gespeeld!

Internationale evenementen beginnen langzaam te komen, maar om het nationaal teamgevoel te behouden en de internationale evenementen beetje doorgang te geven, hebben SBN en SQV de handen ineen geslagen en de Holland - België Cup georganisserd. Afgelopen zondag, 3 oktober, heeft de eerste uitwisseling plaats gevonden tussen ons en onze zuiderburen bij Victoria Squash. 

De Holland-België Cup wordt gespeeld over een uit- en een thuidswedstrijd. Na afloop van alle wedstrijden (zowel thuis als uit) wint het land met de meest gewonnen games. Het Nederlands team werd gevormd door Annamaria Machalova, Guido Lindner, Gabi Fritsche, Sebastiaan Hofman, Juliëtte Permentier en Luke Stauffer. Chloe Crabbe, Wiktor Maquin, Marie-Amélie Callebaut, Nathan Masset, Anouk Feys en Thimi Christiaens kwamen uit voor België. 

Machalova en Crabbe opende deze interland met gelijk een spannende wedstrijd waarbij Crabbe de vijfde game wist te winnen. "Super leuk om hier te kunnen en mogen zijn. We hebben lang niet kunnen spelen en eindelijk mag alles weer een beetje, dus dan zijn dit soort wedstrijden er leuk om te doen. En dan gelijk zo'n wedstrijd haha! Het was leuke, maar intensieve wedstijd." 

Ook de afsluitende wedstrijd tussen Stauffer en Christiaens was een spannende pot om te zien. Met een 2-0 achterstand wist Christiaens zich terug te squashen in de wedstrijd en het op de vijde game aan te laten komen. Deze werd gewonnen door Christiaens met 13-11 en hij bracht de Belgsiche ploeg op een gelijke eindstand, namelijk 3-3 in wedstrijden. 

 

De tussenstand

In het aantal wedstrijden staat het gelijk tussen de twee landen, namelijk 3-3:

Annamaria Machalova (NED) - Chloe Crabbe (BEL)         2-3

Guido Linder (NED) - Wiktor Maquin (BEL)                       3-0

Gabi Fritsche (NED) - Marie- Amélie Callebaut (BEL)       2-3

Sebastiaan Hofman (NED) - Nathan Masset (BEL)           3-0

Juliëtte Permentier (NED) - Anouk Feys (BEL)                 3-0 

Luke Stauffer (NED) - Thimi Christiaens (BEL)                 2-3 

 

Aantal gewonnen games: Nederland  15 -  Belg  9

Op 7 november zal Nederland de uitwedstrijd hebben bij Herentals. 

TMG
Niet alleen de Nederlandse selectie kwamen in actie deze zondag. Ook kwam de jeugd in actie. De eerste editie van TMG heeft er plaatsgevonden! Lees hier wie er in de prijzen zijn gevallen. Ook hier hebben doen we een uitwisseling met België en de volgende editie van TMG is dan uiteraard in België! Net als de uitwedstrijd van Nederland vindt op 7 november bij Herentals de BeNe Open plaats. Wil jij meedoen aan deze editie van TMG; schrijf je dan hier direct in!

 

« Terug