De start van het NK squash 2021

Algemeen

De start van het NK squash 2021

Vandaag (14 oktober) tot en met zondag staat het Frans Otten Stadion in Amsterdam weer helemaal in het teken van het NK Squash. Gedurende vier dagen zullen Nederlands beste squashers strijden om de Nederlandse titel. Vorig jaar waren het Piëdro Schweertman en Milou van der Heijden die er met titel vandoor gingen bij de Heren en Dames.  

 

Het NK squash gaat vandaag eindelijk van start. Na 1,5 jaar zonder toernooien is het eindelijk zover. Normaal gesproken zou het evenement in februari plaats vinden, maar door de coronapandemie is er besloten het te verplaatsen naar oktober. 

Het maakt het evenement dan ook een bijzondere editie volgens toernooidirecteur Isa Polman: ’Het is voor de vele squashers even wennen om het NK in oktober al te spelen, de competitie is eind september weer van start gegaan en iedereen moet weer in het squashritme komen. Na zo een lange periode is het een interessant meetmoment om te kijken waar iedereen staat na 1,5 jaar tijd. Het vorige grootschalige evenement was namelijk het NK Squash van 2020. Wij zijn verheugd dat we eindelijk weer van start kunnen gaan.’

Deelnemers

Ook dit jaar zijn de titelverdediger er weer bij, Schweertman bij de heren en Van der Heijden bij de dames. De verwachtingen zijn hoog, maar er is ook geduchte concurrentie. Tessa ter Sluis en Fleur Maas zullen het Van der Heijden moeilijk proberen te maken. Ter Sluis won in 2017 het kampioenschap en Maas wist vorig jaar verrasend de finale te bereiken. Van der Heijden zal haar eerste wedstrijd vrijdagavond om 19:15 spelen tegen Suzanne Peters.

Schweertman is sinds 2017 al Nederlands kampioen, des te meer uitdaging voor de jeugd om hem dit jaar te onttronen van de titel. Roshan Bharos, Marc ter Sluis en Rene Mijs zijn de directe concurrenten van Schweertman. Ter Sluis en Mijs stonden al eerder in een finale, maar een aantal jongere spelers zouden wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Schweertman zal zijn eerste wedstrijd donderdagavond om 20:45 spelen.

Hier kun je zien welke andere leuke wedstrijden er nog worden gespeeld.

Terugblik NK squash 2020

Vorig jaar was er een leuke ontmoeting tussen Marco van Basten en Rowan Damming bij RTL nieuws. Dit 17-jarig squashtalent zal ook dit jaar weer aanwezig zijn. Hoe denk jij dat hij het dit jaar gaat doen? Hier kan je het filmpje via RTL nieuws terugkijken, om een 

Locatie en toegang

Ook dit jaar zal het Frans Otten Stadion in Amsterdam weer het podium zijn voor het NK squash. Er zijn maarliefst 21 squashbanen en er is ruimte voor 750 toeschouwers. Op zondag vindt de Marathon van Amsterdam plaats, waardoor je in het bezit moet zijn van een passeerkaart. Ben je voor zondag aanwezig, haal dan je passeerkaart bij de wedstrijdleiding op. Het event is gratis te bezoeken en een coronatoegangsbewijs zal verplicht zijn. 

Livestream

Ook dit jaar zal er een livestream zijn waar de wedstrijden van het centercourt gevolgd kunnen worden. Ook als je helaas niet aanwezig kan zijn, kun je dus meegenieten van leuke wedstrijden. De link van de livestream zal later deze middag gedeeld worden op zowel social media kanalen als de website.

« Terug