NK Squash 2021 I Terugblik dag 3, vooruitblik dag 4

Algemeen

NK Squash 2021 I Terugblik dag 3, vooruitblik dag 4

Morgen is het zover; de finaledag van het NK Squash 2021. Er zijn echte halve finales gespeeld en dat beloofd veel voor de finales!

 

Dames
De eerste halve finale Dames 1 (A) was geen onbekende halve finale. Tijdens het NK Squash 2020 namen Tessa ter Sluis het ook al op tegen elkaar en toen wist Fleur Maas met de winst naar de finale te gaan. En een jaar later stonden de meiden weer tegen over elkaar. Dit keer wist Tessa ter Sluis er met de winst van door te gaan en daarmee haar vierde finale plek te pakken. "Vorig jaar na de halve finale baalde ik echt heel erg, maar nu ben ik super trots dat ik mezelf heb laten zien en in de finale sta! Ik heb echt moeten strijden voor mijn plekje, maar het is gelukt. Op naar morgen 15:00!”  - Tessa ter Sluis

De tweede halve finale Dames 1(A) ging tussen Milou van der Heijden en Sanne Veldkamp. Van der Heijden wist deze halve finale te winnen met 3-0. Ze is blij met haar finale plek, maar loopt niet te veel op de zaken vooruit: "Doel 1 is gehaald, namelijk de finale, maar het is ook pas stap 1 ;)"  Hoe Milou zich op de finale van morgen? "Niet veel bijzonders! Gewoon vanavond lekker in mijn eigen bed slapen, niet te veel met morgen bezig zijn en gewoon lekker ontspannen. Morgen sta ik op, relax ontbijten en dan stap ik de auto in en kom ik richting Amsterdam." 

De finale van de Dames 1 (A) is live te volgen om 15:00 via de livestream link!

 

Heren 
Bij de heren trapte Roshan Bharos en Rowan Damming de halve finale af. En wat voor een halve finale was dat! De eerste game werd 16-14 in het voordeel van Bharos. Gevolgd door 11-6 en 11-3. Hiermee wist Bharos te winnen van het 17-jarig talent Rowan Damming. "Op papier echt een lastige wedstrijd. Ik merkte dat ik zelf onder hoge druk stond en dan krijg je zo'n tegenstand. Rowan stond echt goed te spelen en al helemaal met zo'n leeftijd. Ik ben trots op hoe ik de halve finale wist te winnen en we mogen morgen weer! We hebben er nog 1 te gaan..."

Rene Mijs nam het op tegen titelverdediger Piëdro Schweertman, maar de viervoudige Nederlands Kampioen wist zich hier ook de finale in te slaan. Met een 3-0 winst pakte Schweertman de winst; "Mijn laatste wedstrijd in Nederland was de finale van het NK Squash in 2020. Ik vind het zo fijn om weer terug te zijn en dan weer in finale! Morgenochtend nog even trainen, de puntjes op de i zetten en dan gaan! Ik heb er veel zin in"

De Heren 1(A) sluiten het NK Squash 2021 af. Zij zijn te zien om 16:00 in het Frans Otten Stadion of via de livestream

 

                                                                  

 

Benieuwd naar de andere finales of de overige wedstrijden? Klik dan hier!

 

Reis je naar het Frans Otten Stadion morgen? Vergeet dan jouw passeerkaart niet om het Frans Otten Stadion te bereiken. 

« Terug