WSF1 opleiding was een succes!

Algemeen

WSF1 opleiding was een succes!

Op zondag 21 november werd de WSF1 opleiding op een feestelijke manier afgesloten. Alle 14 cursisten haalden hun diploma! Ongetwijfeld kijken een hoop squashers er naar uit om met deze nieuwe trainers aan de slag te gaan. 

 

Het cursusweekend begon op donderdagochtend bij Squash Utrecht met een kennismaking. De groep was heel divers. Er was verschil in leeftijd, coach ervaring en zeker ook in squash niveau. Dat zorgde voor verschillende inzichten en leuke gesprekken waar iedereen van kon leren.

Op vrijdag kwam een groep kinderen op bezoek bij de WSF1 opleiding. De cursisten gaven trainingen en konden direct in de praktijk brengen wat zij een dag eerder hadden geleerd. Voor sommige deelnemers was dit een van de eerste training die zij ooit gegeven hebben, een belangrijk moment dus. In sneltrein vaart werden de cursisten hiermee klaargestoomd voor het examen. 

Na twee dagen bij Squash Utrecht verplaatste de opleiding zich naar Victoria Rotterdam. Daar werden deelnemers en opleiders al even gastvrij ontvangen. Op zaterdag wisselde praktijk en theorie zich in hoog tempo af en was er veel ruimte voor de persoonlijke leerdoelen van deelnemers. Tot slot volgde het examen. Die werden door iedere deelnemer gehaald, zeker met zo’n grote groep is dat een unieke prestatie. De kantine van Victoria werd in blijdschap gehuld en na vier intensieve dagen keerden de cursisten vermoeid maar voldaan huiswaarts.  

Alfred Basters, een van de deelnemers, vatte op eigen wijze de cursus mooi samen: ‘’Het mooiste vond ik de vele nieuwe inzichten die ik gekregen heb op onze mooie sport. Het voelt echt alsof je in de keuken hebt kunnen kijken en nu zelf aan het koken kan. Hierbij realiseer ik me ook dat het echte leren (net als bij een rijbewijs) nu pas gaat beginnen’’. SBN wenst Alfred en de andere deelnemers een leuke en leerzame trainerscarrière toe!

 

 

« Terug