TeamNL clinic voor alle clubs, samen (verder) groeien met squash

Algemeen

TeamNL clinic voor alle clubs, samen (verder) groeien met squash

Afgelopen jaar kon SBN voor het eerst sinds jaren het nieuws naar buiten brengen dat de sport weer groeide, ondanks alle COVID-19maatregelen. Ook in 2021 zien de sportdeelname cijfers er positief uit voor de gehele sector, ondanks de voortdurende COVID maatregelen. Om in 2022 verder te groeien stelt SBN voor iedere bij SBN aangesloten aanbieder een clinic van de Nederlandse selectie ter beschikking.

 

 

Jarenlang stond squash in de top-5 van lijstjes van onder meer NOC*NSF als het gaat om relatieve daling van de ledenaantallen. In de glorie jaren waarin squash ongekend populair was behoorde het tot de top-10 meest beoefende sporten. In 2020 wist SBN voor het eerst weer positieve cijfers te noteren als het ging om groei van het aantal leden, ook de baanreserveringen maakten ten opzichte van voorgaande jaren een opwaartse beweging. 

 

Het begin van 2021 kende opnieuw een lockdown en daarmee spannende tijden hoe de squashsport zich zou herstellen. In de tweede helft van het jaar zien de participatiecijfers er positief uit. Kijkend naar de Sport Deelname Index, die maandelijks wordt uitgevoerd en gepubliceerd door NOC*NSF in samenwerking met diverse onderzoeksbureaus, noteert de squashsector een sterk derde kwartaal. Zo steeg het aantal wekelijkse beoefenaars met 126% ten opzichte van het tweede kwartaal, en was het derde kwartaal ook één van de sterkste derde kwartalen over de afgelopen jaren.

 

Rogier van Veen breedtesport & innovatie over deze cijfers: ‘’Overall ziet SBN een positieve trend ontstaan als het gaat om deelname aan de squashsport. Ook de ledencijfers van SBN die doorgroeien, groeien door op de reeds ingezette lijn van 2020. Een fantastische ontwikkeling gezien de tijd waarin we leven en verdient een groot compliment aan de clubs voor hun inzet’’.

 

SBN wil de aanbieders van squash dan ook danken voor de samenwerking en steun van de afgelopen twee jaar. Om aanbieders tegemoet te komen en om samen verder te groeien, stelt SBN in 2022 voor alle aangesloten clubs een clinic van het Nederlands Team ter beschikking. Middels de clinics beoogt SBN niet directe ledengroei maar zet het vooral in om nieuwe mensen in aanraking te laten komen met de squashsport, ook bestaande squashers verder te enthousiasmeren en aanbieders te compenseren. De clinics spelen tevens in op de wensen en behoeftes van de squashers om als sector zorg te dragen voor laagdrempelig sportaanbod.

 

Tom Lucas, directeur SBN hierover: ‘’Onze aanbieders hebben moeilijke tijden gekend, tijden die nog niet voorbij zijn. Door topsport en breedtesport op deze manier samen te laten komen, willen we onze aanbieders met extra positieve energie het nieuwe jaar in helpen door ze nieuwe kansen te bieden, daarnaast zorgen we op deze manier ook voor onze topsporters’’

 

De clinics zullen vanaf 2022 georganiseerd gaan worden bij clubs die interesse hebben in het gezamenlijk organiseren van een clinic. Clubs die zich nog niet gemeld hebben en interesse hebben, kunnen de interesse via deze weg kenbaar maken.

« Terug