NK Jeugd vanaf 2022 verder als 1 groot evenement

Algemeen

NK Jeugd vanaf 2022 verder als 1 groot evenement

Het einde van het kalenderjaar nadert en bijna alle Nationale Kampioenschappen zijn gespeeld met de NK Masters en NK <23 aankomend weekend nog op het programma. Voor Squash Bond Nederland tijd om de balans op te maken en voor te bereiden op het squashjaar 2022. Traditioneel gezien wordt het kalenderjaar geopend met het NK Jeugd <11, <15 & <19 en nog een NK Jeugd in maart met de leeftijden <13, <17, <23.

 

Voorheen waren er daarmee twee verschillende momenten rondom het NK Jeugd. Eerder dit jaar heeft SBN een pilot gedraaid met het NK Jeugd met alle leeftijdscategorieën. Uit de evaluatie kwam naar voren dat dit concept als prettig is ervaren door de spelers. Daarnaast ziet SBN kansen en mogelijkheden om samen met de centra te gaan werken aan één groot jeugdevenement. Om daarmee meer beleving te geven aan het NK Jeugd voor de spelers, maar ook voor de toeschouwers. Door alle leeftijdscategorieën samen te laten komen, is het mogelijk om een groot fantastisch evenement neer te zetten en waarbij alle jeugd strijd om de titel van het jaar! Het NK Jeugd over twee verschillende evenementen gaf daarbij onvoldoende mogelijkheden om het NK Jeugd te laten groeien en is het evenement al jaren rond een stabiel deelnemersaantal.

 

Isa Polman, Events & Marketing: ’Met het samenvoegen van het NK Jeugd tot 1 evenement spelen we in op de wensen van de squashers, trainers en centra. Als SBN zijn we continue aan het kijken hoe we onze evenementen beter kunnen vormgeven. Ik kijk ernaar uit om op het volgende NK Jeugd niet alleen de topspelers te mogen verwelkomen maar iedere jeugdspeler in Nederland.’

 

Vanaf 2022 wordt het NK Jeugd georganiseerd in één weekend voor de <11, <13, <15, <17, <19. Het NK Jeugd voor <23 wordt nog nader bepaald en mogelijk gekoppeld aan een ander evenement.

 

De exacte datum en locatie van het NK Jeugd 2022 wordt volgende week bekend gemaakt, maar houdt midden januari vrij in de agenda. Zodra er meer bekend is zal dit direct met jullie worden gedeeld en kan jij je direct inschrijven! 

 

« Terug