Laatste bondsevenementen van 2021 zijn gespeeld

Algemeen

Laatste bondsevenementen van 2021 zijn gespeeld

Op 27 en 28 november 2021 stond het NK Jeugd en het NK Masters oorspronkelijk gepland bij MeerSquash Activity in Hoofddorp gecombineer, maar vanwege de nieuwe maatregelen zag SBN onvoldoende mogelijkheden om het evenement in geplande vorm door te laten gaan over het gehele weekend. Daarom zijn deze evenementen aangepast naar een alternatief format, namelijk alleen op zaterdag en vond het NK Jeugd plaats in het Frans Otten Stadion, maar bleef het NK Masters wel bij Meersquash Activity in Hoofddorp. Zo traden zaterdag 23 jonge talenten aan in het Frans Otten Stadion en 48 squashmasters in Hoofddorp. 

 

De Nederlands Kampioenen <23 zetten de lijn van vorig jaar door 
Bij de dames ging de finale tussen Fleur Maas en Daniek Krukkert, waarbij het kampioenschap ook weer naar Fleur Maas ging. Zij heeft gewonnen met 3-1 (4-11, 11-6, 11-3, 11-3). “Super tof dat dit toch heeft kunnen plaatsvinden ondanks de maatregelen. Hopelijk kunnen we snel weer een ‘normaal’ toernooi spelen en dan hoop ik dat ik jullie daar weer mag zien!”- Fleur Maas. De derde plek is voor Juliette Permentier. In een spannende wedstrijd tegen Naomi Nohar wist zij met 3-1 het brons te veroveren.   

 

Ook dit jaar wist Tjeu Dubbeldam de titel weer op zijn naam te zetten. De herenfinale was een ‘SquashTime’ finale waar Dubbeldam tegenover Rowan Damming stond waarbij Tjeu Dubbeldam ook dit jaar de titel op zijn naam mag zetten. Dubbeldam versloeg Damming met 2-0, 11-6 en 11-8. “Ondanks de andere omstandigheden ben ik zeker blij en trots met deze prijs! Toch maar weer gelukt om een dag te kunnen organiseren waar wij kunnen squashen. Daar wil ik SBN voor bedanken.” De derde plek is voor Thijs Roukens. Zijn tegenstander, Sebastiaan Hofman, versloeg hij met 11-7, 11-7. 

Wie zijn de Masters van 2021?
Bij de mannen 35+ ging de Nederlandse titel naar Daniel Lagewaard die in de finale wist te winnen met 3-1 van Hessel Reekers. De strijd om het brons ging naar Hernan Guidi. Een categorie hoger bij de 40+ speelde vier mannen in een poule, waarbij het goud naar Jordan Bisch ging, het zilver naar Bas Hunting en het brons naar Andreas Khron.

 

Ook bij de mannen 45+ werd er in een poule gespeeld, vijf mannen gingen de strijd aan om de Nederlandse Titel. Op nummer drie eindigde Hakan Turkmenilli die in zijn poule twee potjes wist te winnen, Jeroen Mansvelders wist drie potten te winnen en verdiende daarmee het zilver, maar het goud ging naar SBN Trainersopleider en goede speler Alex Kramer hij mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen 45+ noemen! 

 

Bij de mannen 50+ deden maar liefst 12 spelers mee, de finale werd gespeeld tussen nummer één geplaatst Arjan Janssen en nummer twee geplaatst Urbano Farro. Farro wist met 3-1 de titel naar zich toe te trekken. De strijd om het brons was er eentje om in te lijsten, Achi Charradi trok met 11-3 in de vijfde game de wedstrijd naar zich toe. 

 

Voor Walter Schreefel werd het een mooie zaterdag, na vele jaren trainen en wedstrijden gespeeld te hebben, had hij nog een groot doel, een Master titel winnen. En dat heeft plaats mogen vinden in 2021! De speler van MAX wist in de finale na een close battle met 11-8 in de vijfde game de Nederlandse Titel op zijn naam te zetten. Omdat hij deze titel binnenhaalde kreeg hij ook het Kanon die al jaren als wisselbeker fungeert bij deze categorie. Felix Barenholz, trouwe Master deelnemer, wist net niet het goud te bemachtigen, maar kreeg het zilver! Het brons ging naar Rijan Beentjes.

 

Bij de 60+ was het Roland Monsma die de winst binnen sleepte in een succesvol weekend voor de gehele familie, bij de dames wisten namelijk ook Segrun Monsma en Karin Veen-Monsma prijzen te pakken. Het zilver was voor Maurice Wolters en het brons ging naar Ron Leitch. 

 

Bij de oudste categorie de 65+ was het Marc Veldkamp die met de titel naar huis ging. Toon Hendriks wist in de poule te winnen van Peter Vega waardoor Toon tweede werd en Peter derde. De drie mannen speelde fantastische potten! 

 

Bij de dames is het iets anders gelopen. Met alle inschrijvingen kon er één groot schema van 8 gemaakt worden. Nadat iedereen drie mooie potten gespeeld hadden werden de prijzen verdeeld op leeftijd. Marije van de Jagt 1ste 35+, Prescilla Roos 1ste 40+, Lieke Bootsma 1ste 45+, Nathalie Amador de Vris 2de 45+, Bianca Blom 1ste 50+, Karin Veen 2de 50+, Segrun Monsma 1ste 55+ en Jill van Lint 1ste 65+! 

 

SBN en MeerSquash Activity willen alle deelnemers bedanken voor de deelname, de inzet en gezelligheid. Gefeliciteerd met jullie titels en tot volgend jaar!

« Terug