Sport is essentieel!

Algemeen

Sport is essentieel!

NL Actief, Platform Ondernemende Sportaanbieders, NOC*NSF en de Nederlandse sportbonden waaronder Squash Bond Nederland vragen dringende aandacht voor sport als essentiële sector. SBN roept de pers op om op dinsdag 11 januari langs te komen op Het Plein in Den Haag. Samen met bekende en minder bekende sporters, politici en experts vragen we die dag aandacht voor het maatschappelijk belang van sport. Ook Squash Bond Nederland is aanwezig als vertegenwoordiger van de Squashsport.

Voor een gezonde en weerbare samenleving moeten we nu juist alles op alles zetten om bewegingsarmoede tegen te gaan. En toch wordt het Nederlanders die aan hun gezondheid willen werken erg moeilijk gemaakt met de sluiting van sportlocaties.

Unanieme steun van de Tweede Kamer

De Kamer nam op 21 december' 21 unaniem een motie aan met de strekking dat sport als essentieel moet worden gezien in het licht van de coronamaatregelen. Mede daarom wordt op dinsdag 11 januari een petitie overhandigt namens bijna meer dan 300.000 ondertekenaars met de oproep om sport te erkennen als essentiële sector en sportlocaties weer te openen, zodat ook de binnen sporters weer aan de slag kunnen.

Maatschappelijk belang voor korte en langere termijn.

Vele sporters, politici en andere betrokkenen Jeanet van der Laan (D66), Inge van Dijk (CDA) en Arie Boomsma (sportschoolhouder en tv-presentator) steunen deze petitie en hebben daarom toegezegd mee te werken aan deze campagne. Met deze actie wil de organisatie het maatschappelijke belang van de sport nogmaals onder de aandacht brengen. Zodat ook het Kabinet de rol van onze sector voor een gezonde en weerbare samenleving die de druk op de zorg juist kan verlichten, erkent.

Tom Lucas Directeur Squash Bond Nederland: ‘Als Squash Bond Nederland scharen wij ons achter dit initiatief en roepen wij iedereen op om dit te ondersteunen door de petitie te ondertekenen. Het is fantastisch om te zien hoe we gezamenlijk als sportsector opkomen voor de belangen van Nederland. Sport heeft een ongekende belangrijke rol in de vitaliteit van de Nederlander, sport als essentie is het uitgangspunt.’

De Petitie

De petitie om sport als essentiële dienstverlening te erkennen en ook binnensportlocaties snel te openen, is al bijna meer dan 300.000 keer ondertekend. De ondertekenaars van de petitie vragen om een heroverweging van het individuele en maatschappelijke belang van sporten. Daarin worden zij gesteund door de Tweede Kamer. Die nam op 21 december unaniem een motie aan met de strekking dat sport als essentieel moet worden gezien in het licht van de coronamaatregelen. Niet alleen fitness maar squashcentra, zwembaden, dansscholen, sportverenigingen etc.

 

Onderteken hier de petitie

« Terug