We mogen weer! Lobby sportsector werpt vruchten af, squashsport heropend!

Algemeen

We mogen weer! Lobby sportsector werpt vruchten af, squashsport heropend!

Op vrijdag 14 januari heeft SBN kennisgenomen van de persconferentie van het nieuwe kabinet rondom de coronamaatregelen. Daarbij heeft het kabinet aangekondigd dat sport van essentieel belang is voor de volksgezondheid en daarmee binnensport weer mogelijk gemaakt. De versoepelingen gaan in per zaterdag 15 januari 05:00 uur.

 

Voor de squashsport gelden de volgende voorwaarden:

  • Singelen en dubbelen is toegestaan voor alle leeftijden;
  • Er gelden géén verplichtingen ten aanzien van de openings/sluitingstijden;
  • Huren van losse banen is weer mogelijk;
  • Aanbieden van (groeps)trainingen is weer mogelijk;
  • Racketshops open conform protocol veilig winkelen, verhuur is mogelijk;
  • Horeca dient gesloten te blijven;
  • Gebruik mondkapje (vanaf 13 jaar) en houden van 1,5 meter afstand buiten de squashbaan verplicht;
  • Kleedkamers mogen weer open;
  • 1,5 meter en mondkapje op de squashbaan niet verplicht.

 

Voor de (binnen)sportsector geldt nog wel dat het voorlopig niet mogelijk is om evenementen, toernooien of competitie te organiseren. Clubladderen is echter wel mogelijk daar dit in onderling verband plaatsvindt.

 

Tom Lucas, directeur SBN is zeer verheugd met dit nieuws: ‘’Afgelopen dinsdag stonden we als SBN samen met NL Actief, POS en NOC*NSF in Den Haag om een petitie te overhandigen aan de kersverse minister Conny Helder waarin we aandacht vroegen voor sport als essentie. Deze sterke lobby heeft aangetoond dat sport een onderdeel van de oplossing is in de vitaliteit van Nederland. Hopelijk is dit dan ook de laatste sluiting van (binnen)sport geweest. Daarnaast gaat mijn eigen squashhart hier weer harder van kloppen en roep ik iedereen op om weer lekker een baan te reserveren en te genieten van onze mooie sport’.

 

Competitie & toernooien

Eerder deze week gaf SBN al uitsluitstel over haar competitiescenario’s voor de lopende competities. SBN heeft op de achtergrond alles klaar staan om zodra het weer kan, mag en vanuit fysiek oogpunt verantwoord is, de competitie(s) te hervatten. 

 

Ten aanzien van de toernooien en de evenementenkalender 2022 zal SBN volgende week meer nieuws delen, dan zal ook meer duidelijk worden over het naderende NK Squash in februari van dit jaar.

 

‘Vanaf nu gaan we groeien’

Ondanks de corona-pandemie heeft SBN niet stil gezeten en heeft het haar interne organisatie op orde gebracht, een eerste aanzet gemaakt voor haar digitale innovaties, o.a. resulterend in sbn.toernooi.nl. Ook de komende maanden gaat SBN hiermee door. Recent zijn de aanbieders al uitgenodigd om op korte termijn met SBN in gesprek te gaan over de toekomst van de sport om verder invulling te geven aan haar rol als branchevertegenwoordiger ook na corona.

 

Rogier van Veen, SBN breedtesport en innovatie hierover: ‘’De sport heeft het de afgelopen twee jaar zwaar te verduren gehad, maar ook veerkracht en soms zelfs groei getoond. 2022 Vormt het startpunt voor een opwaarste groeicurve. In de komende weken gaan we het land in om met aanbieders het gesprek aan te gaan hoe we samen de voor ons liggende uitdagingen aangaan. De squashsport is vanaf morgen weer open cruciaal voor onze , dus vanaf nu gaan we groeien’’.

 

Ga je als aanbieder ook graag met SBN in gesprek en/of nog geen informatie ontvangen hierover? Neem dan contact op met breedtesport@squashbond.nl

« Terug