Nederlands damesteam opent EK Squash met winst op topland België

Algemeen

Nederlands damesteam opent EK Squash met winst op topland België

Het Nederlands damesteam is het Europees Kampioenschap squash in eigen land goed begonnen. Op koningsdag won het team met 2-1 van de zuiderburen en zet daarmee een eerste goede stap richting de halve finales.

 

In de openingswedstrijd nam Nederlands nummer 1 Milou van der Heijden het op tegen Tinne Gilis. De Belgische die 16e op de wereld ranking staat liet zien in vorm te zijn en zorgde in drie games voor een 1-0 voorsprong voor de Belgische ploeg die als tweede geplaatst is in het toernooi.

 

Ondanks de achterstand toonde Nederland veerkracht, de Nederlandse Fleur Maas (positie 3) was vastberaden om Nederland terug in de wedstrijd te brengen en overtuigde door in drie games met duidelijke cijfers te winnen van Marie-Amélie Callabaut. Tessa ter Sluis maakte het karwei namens Nederland af, in vier games werd de Belgische Chloé Crabbé verslagen.

 

Nederland – België (dames) | 2-1 Winst

Milou van der Heijden – Tinne Gilis 7-11, 4-11, 3-11

Fleur Maas - Marie-Amélie Callabaut 11-6, 11-4, 11-3

Tessa ter Sluis - Chloé Crabbé 11-13, 11-1, 11-5, 11-3

 

Programma Nederlandse dames

Wo 27 april 17:00 uur Wales – Nederland

Do 28 april 17:00 uur Nederland – Duitsland

Een eventuele halve finale zal op vrijdag 29 april gespeeld worden.

 

Er worden veel foto's gemaakt tijdens het event. Deze zijn terug te vinden via deze link!

 

 

Over het EK Squash

Van woensdag 27 april tot en met zaterdag 30 april vindt in het Klokgebouw Eindhoven het EK Squash plaats. In de voormalige fabriek van Phillips is een oude fabriekshal omgetoverd tot een uniek squashdecor dat fungeert als centrecourt. De overige wedstrijden worden georganiseerd door SquashTime Eindhoven met medewerking van DPD Nederland en Squash Bond Nederland. Toegangskaarten kunnen gekocht worden via eksquash.nl, persaanvragen kunnen gestuurd worden aan events@squashbond.nl

« Terug