EK Squash 2022 - Dag 1

Algemeen

EK Squash 2022 - Dag 1

Thriller van een openingswedstrijd voor Nederlandse heren en Nederlandse dames verliezen tweede poulewedstrijd tegen Wales. 

Na het veerkrachtige begin van het Nederlands damesteam tegen België vanmorgen (2-1 winst), lieten de Nederlandse dames het in de tweede poulewedstrijd liggen tegen Wales dat zich door de overwinning verzekerde van een plek in de halve finale. In navolging van de dames is ook het Europees Kampioenschap squash voor de Nederlandse heren van start gegaan in een thriller van een wedstrijd tegen Zweden verloren de Nederlandse heren uiteindelijk op games. 

 

De oranjevrouwen

De openingswedstrijd tegen Wales nam Tessa ter Sluis het op tegen wereldtopper Tesni Evens. De inwoonster uit Wales bezet momenteel de 14e plek op de wereld ranking van de PSA en liet zich gelden tegen Ter Sluis, die enkele keren fel van zich af bijtte met een aantal prachtige punten.

 

Ook in de tweede wedstrijd wist Nederland geen partij te bieden, Juliëtte Permentier (PSA #201) nam het op tegen Stacey Gooding. Het duel om positie twee ging in drie games naar het team van Wales. Megan van Drongelen delfde in de derde en laatste wedstrijd op positie drie het onderspit tegen internationaal topspeler Emily Whitlock (PSA #19).

 

Donderdag kan Nederland op voor eerherstel in het duel met Duitsland, bij winst plaatsen de Nederlandse dames zich voor de halve finale. De wedstrijd vangt om 17:00 uur aan in het klokgebouw Eindhoven. Kaarten zijn nog verkrijgbaar voor het duel tegen de oosterburen. 

 

Resultaten Nederlandse dames

Wedstrijd 1 Nederland – België (dames) | 2-1 Winst

Milou van der Heijden – Tinne Gilis 7-11, 4-11, 3-11

Fleur Maas - Marie-Amélie Callabaut 11-6, 11-4, 11-3

Tessa ter Sluis - Chloé Crabbé 11-13, 11-1, 11-5, 11-3

 

Wedstrijd 2 Nederland – Wales (dames) | 0-3 verlies

Tessa ter Sluis – Tesni Evans 7-11, 6-11, 2-11

Juliëtte Permentier – Stacey Gooding  5-11, 1-11, 3-11

Megan van Drongelen – Emily Whitlock 4-11, 3-11, 3-11

 

Resterend programma Nederlandse dames

Do 28 april 17:00 uur Nederland – Duitsland

Een eventuele halve finale zal op vrijdag 29 april gespeeld worden.

 

 

De oranjemannen

De Nederlandse mannen die hun wedstrijden spelen bij SquashTime Eindhoven schoten uit de startblokken Roshan Bharos startte namens Nederland tegen de Zweedse Christian Drakenberg voortvarend door een 3-0 overwinning binnen te slepen. Terwijl Thijs Roukens een marathon partij speelde tegen Joel Viksten, verloor Tjeu Dubbeldam zijn wedstrijd tegen Filip Hultman in drie games. 

 

Rowan Damming, die recent nog individueel zilver behaalde op het EK <19, nam het op tegen Fritiof Jacobsson. Ondanks dat Damming het Jacobsson bij vlagen lastig maakte, verloor Damming in drie games. 

 

Hoewel Roukens de marathon partij van vijf games naar zijn hand zette, braken de verloren games het Nederlands Team uiteindelijk op. Doordat de eindstand in wedstrijden eindigde op 2-2 wordt er gekeken naar gewonnen games, daarin had Zweden het voordeel waardoor de Nederlandse mannen ondanks een sterk optreden helaas met lege handen achterbleven.

 

Resultaten Nederlandse heren

Wedstrijd 1 Nederland – Zweden (heren) | 2-2 verlies (games 6-8)

Roshan Bharos – Christian Drakenberg 11-4, 11-5, 11-9

Thijs Roukens – Joel Viksten 11-3, 8-11, 8-11, 11-6, 12-10

Tjeu Dubbeldam – Filip Hultman 7-11, 5-11, 7-11

Rowan Damming – Fritlof Jacobsson 10-12, 5-11, 9-11

 

Resterend programma Nederlandse heren

Do 28 april 11:30 uur Nederland – Hongarije

 

Bij winst tegen Hongarije kunnen de heren zich opmaken voor de kwartfinale die nog dezelfde dag gespeeld zal worden. Doordat de Nederlandse mannen actief zijn in de tweede divisie spelen zij hun wedstrijden bij SquashTime Eindhoven. De wedstrijden bij SquashTime zijn gratis te bezoeken.

 

 

Over het EK Squash

Van woensdag 27 april tot en met zaterdag 30 april vindt in het Klokgebouw Eindhoven het EK Squash plaats. In de voormalige fabriek van Phillips is een oude fabriekshal omgetoverd tot een uniek squashdecor dat fungeert als centrecourt. De overige wedstrijden worden georganiseerd door SquashTime Eindhoven met medewerking van DPD Nederland en Squash Bond Nederland. Toegangskaarten kunnen gekocht worden via eksquash.nl, persaanvragen kunnen gestuurd worden aan events@squashbond.nl

« Terug