Terugblik op een prachtig EK

Algemeen

Terugblik op een prachtig EK

Aan het EK Squash 2022 is een einde gekomen. Van 27 t/m 30 april was het EK Landenteams werd de top van Europa ontvangen in Nederland. We kunnen met z’n allen terugkijken op een succesvol en prachtig evenement. 

 

Met als highlight natuurlijk het brons van de oranjedames! Nadat eerder al topland België werd verslagen, leverden de oranjedames opnieuw een bijzondere prestatie af door topland Frankrijk in de wedstrijd om het brons te verslaan. Lees hier terug de weg naar het brons van de oranjedames:

De oranjedames in de halve finale!

De oranjedames komen te kort tegenover Engeland

De oranjedames winnen brons!

 

“We kunnen mede dankzij de partners SquashTime, het ministerie van VWS en de inzet van vrijwilligers terugkijken op een prachtig evenement. We hebben fantastische wedstrijden gezien waarin teams zich na ruim twee jaar weer met elkaar konden meten, teleurstellingen hebben kunnen delen en successen kunnen vieren voor de ogen van publiek. Dat maakt topsport prachtig, de bronzen medaille voor de Nederlandse dames in eigen huis, is daar een voorbeeld van en zal voor altijd verbonden zijn aan dit unieke evenement.”  - Tom Lucas, Directeur SBN.

 

In de eerste divisie damesfinale stond Engeland tegenover Wales, dat Frankrijk in de halve finale had verslagen. Tesni Evans had een geweldige start toen ze Perry versloeg, maar Gina Kennedy en Turmel bleken te sterk te zijn. Beiden wonnen zij de wedstrijden om zo de Europese titel te veroveren. 

 

In de herenfinale nam Engeland het op tegen Frankrijk, een herhaling van hun poulefase beslissingswedstrijd. Ook voor de 19e keer stonden deze twee landen tegenover elkaar in de afgelopen 21 finales! Gregoire Marche begon sterk, maar Waller vocht zich terug en wist de eerste overwinning te claimen. Lake was te sterk voor Bonmalais en won met 3-0. In de strijd van de ETC-veteranen was het james Willstrop die Gregory Gaultier in vier games versloeg om Engeland de tweede Europese Titel van 2022 te geven!

 

Division 2

De oranjemannen hebben een keurige negende plek weten te behalen. In de poulefase voor plek 9-12 wisten zij te winnen van Oostenrijk, Slowakije en Italie. Met plek 9 weten de oranjemannen zich te handhaven in divisie 2 en zij volgend jaar weer in deze poule van de partij zijn. Het is een jong team, maar waar zeker mee te bouwen valt. Dus op naar mooie jaren met dit team!

 

SBN feliciteerd alle teams met het behalen van de prachtige resultaten!

 

Foto’s

Er zijn door diversen fotografen foto’s gemaakt. Zo heeft Steve Cubbens (schrijver en fotograaf van squashsite.com) van alle landenteams foto’s gemaakt. Deze kan je hier terugzien

 

Ook Nathalie Goossens was aanwezig heeft diversen foto’s gemaakt. Haar foto’s kan je hier bekijken. 

 

 

Bedankt voor jouw support!

Graag willen we alle teams, SquashTime familie van der Heijden, DPD, VWS, vrijwilligers en supporters bedanken. Samen met jullie hebben we een mooi evenement kunnen neerzetten in Eindhoven! 

 

« Terug