Nederlandse squashtop maakt zich klaar voor Nederlandse Kampioenschappen

Algemeen

Nederlandse squashtop maakt zich klaar voor Nederlandse Kampioenschappen

Van donderdag 9 juni tot en met zondag 12 juni worden in het Frans Otten Stadion te Amsterdam de Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd voor zowel de top- als breedtesport in Nederland. In totaal gaan 30 dames en 87 heren de strijd met elkaar aan om de felbegeerde titels.

Titel Heren

In de strijd om de Nederlandse titel bij de Heren zal Piëdro Schweertman er alles aangelegen zijn om voor de zesde keer zijn Nederlandse titel te behalen, de titelverdediger komt op vrijdag in actie in een sterk toernooi met onder meer de als vierde geplaatste Rick Penders, die bestempeld kan worden als de ‘dark horse’ van het toernooi. Penders is woonachtig in Amerika en kon zich mede ten gevolge van corona lange tijd niet meten met de Nederlandse top. 

 

Aan de andere kant van het herenschema verkeert Damming in goede vorm na zijn recentelijke bronzen medaille op het Europese Jeugd Kampioenschap, mocht hij ook op het NK in vorm verkeren, dan stuit hij in de halve finale mogelijkerwijs op Roshan Bharos, die als tweede geplaatst is. Bharos neemt het in de eerste ronde op donderdag op tegen debutant Koen Hageraats. 

 

Titel Dames

In het damestoernooi is Milou van der Heijden opnieuw de gedoodverfde favoriet, de zesvoudig kampioen van Nederland neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar van het duel tussen Suzanne Peters en debutante Renske Huntelaar. Huntelaar is met haar 13 jaar de jongste debutante en maakt in een stormachtige ontwikkeling. Huntelaar is niet de enige debutante, ook Annamaria Machalova komt voor het eerst in actie in het hoofdtoernooi van de dames.

 

Het echte vuurwerk begint in het damestoernooi op vrijdag, dan komen de nummers 1 t/m 5 van de plaatsingslijst in actie waaronder Tessa ter Sluis (2) en Fleur Maas (3). De neutrale kijker kijkt uit naar deze mogelijke halve finale op zaterdag, in de afgelopen twee edities wisten ter Sluis en Maas ieder een halve finale naar zich toe te trekken. 

 

De topwedstrijden van het Nederlands Kampioenschap worden gespeeld op het Glass Centre Court en zijn voor het publiek gratis toegankelijk. De wedstrijden worden tevens via Livestream aangeboden via het YouTube kanaal van Squash Bond Nederland, de statistieken zijn inzichtelijk via sbn.toernooi.nl. De organisatie van het toernooi is in handen van SBN in samenwerking met Frans Otten Stadion en wordt ondersteund door DPD Nederland, Decathlon Nederland, Dunlop Squash en de Nederlandse Loterij.

« Terug