Nominaties Adri van Noort Award

Algemeen

Nominaties Adri van Noort Award

De genomineerde voor de Adri van Noort Award zijn bekend. Squash Bond Nederland heeft van haar leden voorgedragen nominaties ontvangen. De uiteindelijke winnaar van de Award wordt bepaald door een specifieke commissie (Marco van den Berg, Sipke Wiersma, Marc Veldkamp.

De Adri van Noort Award is een prijs voor een vrijwilliger/squashliefhebber die een langere periode uitzonderlijke verdiensten voor de squashsport in Nederland heeft (gehad) door :

  • het inspireren van de squashwereld op verscheidene vlakken of
  • het op een bijzondere wijze de squashsport in Nederland of Iinternationaal op de kaart te zetten of
  • nuttig en lofwaardig optreden ten behoeve van de squashsport in het algemeen en de squashsport in Nederland in het bijzonder.

De genomineerde zullen a.s. zondag tijdens de finaledag van het NK tussen de finales van de Dames 1 en Heren 1 naar voren gevraagd worden alvorens de winnaar bekend wordt gemaakt.

Genomineerde: Peter Steps

Peter Steps is een van de drijvende krachten bij Squash Almere, als vrijwilliger zet hij zich in om de club te ondersteunen op het gebied van topsport en talentontwikkeling, zowel in de ondersteuning en organisatie van evenementen en Eredivisie maar ook in het enthousiasmeren van kinderen voor de Squashsport. Via diverse lokale (maatschappelijke) programma’s is Peter bij verschillende scholen geweest om kinderen in aanraking te brengen met racketsporten maar ook op locatie heeft Peter de squashsport gepromoot met Ally on Tour en stichting Super Cool om kinderen met een beperking ook aan het bewegen te krijgen. 

Genomineerde: Gerhard Nel

Gerhard Nel is inmiddels een bekend gezicht geworden in de Squashsport en heeft menig squasher vast weten te leggen op de vele squash evenementen. Als gewaardeerde fotograaf is Gerhard Nel internationaal meerdere keren onderscheiden voor de kwaliteit van zijn fotografie, Gerhard behoort daarmee tot een van de beste trouwfotografen ter wereld. Gerhard heeft daarnaast een ongelofelijke passie voor Squash en combineert beide zijn beide passies rondom de squashbanen, squash en fotografie. Gerhard brengt daarmee de squashsport op ongekende wijze in beeld en draagt daarmee bij aan de professionalisering en uitstraling van de squashsport door squash op unieke wijze in beeld te brengen, voorbeelden zijn foto’s van NL Team in Amsterdam maar bijvoorbeeld ook Fleur Maas bij de Erasmusbrug. 

Genomineerde: Michel Lindner

Michel Lindner is een van de drijvende krachten bij SportCity Woerden. Michel zet zich op verscheidende manieren al meerdere jaren in voor de sport. Als sportverbinder op de club is Michel als een spin in het web continue bezig om mensen met elkaar te verbinden om te zorgen dat mensen met meer plezier kunnen gaan squashen door actief bezig te zijn met waar hun wensen liggen, daarmee is Michel een voorbeeld voor andere clubpromoters. Daarnaast is Michel actief in het enthousiasmeren van jeugd d.m.v. clubtrainingen, scholenprogramma’s maar ook door de verbinding te zoeken met andere clubs in de regio en spelers te begeleiden in hun ontwikkeling. 

« Terug