Fleur Maas onttroont zesvoudig winnaar van der Heijden

Algemeen

Fleur Maas onttroont zesvoudig winnaar van der Heijden

Op de laatste dag van het Nederlands Kampioenschap Squash in het Frans Otten Stadion Amsterdam kruisten Fleur Maas en Milou van der Heijden voor de tweede keer de degens in de finale, waar van der Heijden in 2020 nog won, stuntte Maas ditmaal door zeer verrassend in vier games te winnen.

Zesvoudig winnaar Milou van der Heijden bereikte de finale door respectievelijk Renske Huntelaar (8) en Daniek Krukkert (4) in de kwart- en halve finale te verslaan en begon gedreven aan de finale, in een razendsnelle eerste game nam van der Heijden de leiding en gaf deze niet meer uit handen tegen een gespannen Maas. Maas (3) eiste haar plek in de finale verrassend op door in de halve finale te winnen van de als tweede geplaatste Tessa ter Sluis. 

 

In de tweede game ging het spel lange tijd gelijk op en was het tot 5-5 stuivertje wisselen, waarna Maas het initiatief in de wedstrijd overnam en zichzelf op een 7-5 voorsprong zette. Van der Heijden kwam nog even terug, maar Maas trok met enkele diepe lengte slagen de tweede game naar zich toe. 

 

Ook in de derde game ging het spel lange tijd gelijk op en hielden de finalisten elkaar tot 7-7 in evenwicht. Vanaf dat moment gooide Maas alle schroom van zich af en verbaasde vriend en vijand door ook de derde game met een prachtige bal in de nick naar zich toe te trekken. Maas die tot dan toe op het NK nog niet eerder een game van der Heijden gewonnen had, vloog de vierde game zeer volwassen aan, beet zich vast in van der Heijden en liet niet meer los. Maas snelde in recordtempo naar een 11-3 gamewinst en werd daarmee voor het eerst in haar prille carrière Nederlands Kampioen. 

 

Maas keek na afloop vol trots terug op haar eigen ontwikkeling in de afgelopen jaren: ‘’Ik wilde gewoon een lekkere finale spelen en had het geluk als underdog de wedstrijd in te gaan tegen Milou. Ik heb altijd het doel gehad om Nederlands Kampioen te worden en ben ontzettend blij dat het nu gelukt is’’. 

 

Fleur Maas (#3) – Milou van der Heijden (#1) 5-11, 11-8, 11-7, 11-3

« Terug