Schweertman continueert titelreeks op NK Squash

Algemeen

Schweertman continueert titelreeks op NK Squash

Op de laatste dag van het Nederlands Kampioenschap Squash in het Frans Otten Stadion Amsterdam namen Nederlands beste squashers Piëdro Schweertman en Roshan Bharos het in de finale tegen elkaar op in een rechtstreeks duel om de nationale titel. Schweertman wist daarin zijn titelreeks te continueren.

Bharos, die behaalde zijn finaleplaats door achtereenvolgens Hageraats (15), Jutte (7) en ter Sluis (6) uit te schakelen, trad in zijn finale aan tegen een in goede vorm verkerende Piëdro Schweertman, die in zijn toernooi wist af te rekenen met Lindner (9) en in een bloedstollende halve finale won tegen Penders (4). 

 

Schweertman liet van meet af aan zien nog fris te zijn en nam direct het initiatief, Bharos pareerde in de eerste game enkele malen knap, maar kon niet voorkomen dat Schweertman de eerste game met 11-6 naar zich toetrok. Vanaf dat moment was de 38-jarige topsquasher ontketend en voerde de druk op Bharos op. Bharos had moeite om een antwoord te vinden en zich onder de druk uit te spelen en keek daardoor tegen een 2-0 achterstand aan. 

 

In de derde game deed Bharos een ultieme poging om het tij te keren en terug in de wedstrijd te komen, maar op Schweertman stond geen maat. Schweertman snelde daarmee in zijn tiende finale naar zijn zesde achtereenvolgende nationale titel.

 

Schweertman keek trots terug op de afgelopen periode: ‘’Ik heb tien prachtige finales mogen spelen en ben sterker geworden door mijn verloren finales. Ondanks dat ik 38 ben en recent vader ben geworden, ben ik nog altijd even gemotiveerd om aan mijn spel te werken en kijk er dan ook naar uit om over acht maanden mijn nationale titel te verdedigen’’.

 

 

Piëdro Schweertman (#1) – Roshan Bharos (#2) 11-6, 11-4, 11-4

« Terug