Felicitaties aan awards winnaars NK Squash 2022

Algemeen

Felicitaties aan awards winnaars NK Squash 2022

Tijdens het NK afgelopen weekend werden er, naast de kampioenstitels, ook drie awards uitgereikt: de Adri van Noort Award, de Dick Hoorens van Heijningen Trofee en de Jonah Barrington Award. Benieuwd wie er gewonnen hebben?

 

Adri van Noort Award: Michel Lindner

De Adri van Noort Award wordt jaarlijks toegekend aan iemand of een organisatie die zich in bijzondere mate verdienstelijk heeft gemaakt voor de squashsport. De winnaar van 2021 is:Michel Lindner

 

Michel Lindner is een van de drijvende krachten bij SportCity Woerden. Michel zet zich op verscheidende manieren al meerdere jaren in voor de sport. Als sportverbinder op de club is Michel als een spin in het web continue bezig om mensen met elkaar te verbinden om te zorgen dat mensen met meer plezier kunnen gaan squashen door actief bezig te zijn met waar hun wensen liggen, daarmee is Michel een voorbeeld voor andere clubpromoters. Daarnaast is Michel actief in het enthousiasmeren van jeugd d.m.v. clubtrainingen, scholenprogramma’s maar ook door de verbinding te zoeken met andere clubs in de regio en spelers te begeleiden in hun ontwikkeling. 

Andere genomineerden waren: Peter Steps voor zijn verdiensten bij Squash Almere en Gerhard Nel zijn fantastische fotografie.

 

Dick Hoorens van Heijningen Trofee: Rowan Damming

Deze award wordt jaarlijks uitgereikt  aan een jeugdspeler/-speelster die goede vorderingen heeft gemaakt, een goede mentaliteit heeft en door zijn of haar gedrag en prestaties een voorbeeld is voor anderen. Er zijn diverse beoordelingscriteria waarnaar gekeken wordt door de technische staf van Squash Bond Nederland, waaronder:

  • Correct en Sportief gedrag zowel op als buiten de baan
  • Squash technische en tactische vorderingen in het afgelopen jaar
  • Belofte voor de toekomst
  • Sportieve prestaties in 2021

 

De winnaar van 2021 is Rowan Damming. 

 

Rowan Damming is de allereerste eerste speler die drie keer verkozen is tot talent van het jaar.
 

Jonah Barrington Award: Richard King

Deze award heeft het motto ‘To rest is not to conquer’ en wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het vak van trainer/coach of die op uitzonderlijke wijze het vak van trainer/coach uitoefent.

De winnaar van 2021 is Richard Ring 
 

Richard King is 2,5 jaar geleden vanuit Bristol Squash naar Nederland gekomen en bij het Frans Otten Stadion nu alle trainingen verzorgt en vollop bezig is met scholenprogramma’s en stimulering vanjeugd. Richard King is dag dagelijks bezig als fulltime coach en weet daarmee vele squashers te enthousiasmeren en te verbinden aan de squashsport.  

 

« Terug