Nieuw squashtrainers opgeleid in Zwolle

Algemeen

Nieuw squashtrainers opgeleid in Zwolle

Squash & Padel Centrum Zwolle en Squash Almere hebben afgelopen weekend nieuwe gediplomeerde trainers opgeleid voor hun club. Samen met SBN organiseerde Squash Zwolle een interne opleiding waar vier mensen aan deelnamen.

In het gloednieuwe Victorium Sportcentrum in Zwolle werden de cursisten vrijdagochtend ontvangen voor de start van de opleiding. In de comfortabele vergaderruimtes werd de tijd genomen voor een kennismaking. Daarna is een hoop theorie gepasseerd die later is toegepast op de baan.

De zaterdag is grotendeels op de baan doorgebracht. Aan een diverse groep van jeugd en ouders is geoefend met lesgeven. Voor zowel cursisten als de squashers was dit een waardevolle ervaring. Twee deelnemers haalden direct hun diploma en dus is Nederland wederom gediplomeerde squashtrainers rijker.

De cursus richt zich met name op het lesgeven aan jeugd. WSF1 trainers kunnen deze groep leren om rally’s te spelen en enthousiasmeren voor de sport. Squash & Padel Zwolle en Squash Almere kunnen met hun nieuwe trainers leuke lessen aanbieden aan jeugdleden en hen hopelijk voor lange tijd aan de club verbinden. Dagmar Vermeulen, Manager Squash & Padel Centrum Zwolle over de cursus: 'Squah & Padel Centrum Zwolle en het Victorium zijn trots een bijdrage te hebben kunnen leveren aan de opleiding van squash coaches in Nederland. Als squash club gaan we daar veel plezier van beleven!'

 

Dit jaar biedt SBN nog meer cursussen aan voor nieuwe en bestaande squashtrainers. Van 30 juni tot en met 3 juli is in het Frans Otten Stadion in Amsterdam een WSF2 cursus. Wil jij je verder ontwikkelen als trainer? Meld je dan hier aan! Daarnaast wordt in oktober wederom een WSF1 cursus georganiseerd. Ook daar kun je je al voor aanmelden. Bij vragen over trainersopleidingen kun je contact opnemen via joost@squashbond.nl.

« Terug