Squashtrainers voltooien WSF2 cursus

Algemeen

Squashtrainers voltooien WSF2 cursus

Squash Bond Nederland heeft afgelopen weekend een WSF2 coach opleiding georganiseerd in het Frans Otten Stadion in Amsterdam. Acht squashtrainers deden mee aan de cursus die op donderdag 30 juni van start ging.

 

Donderdagochtend werden acht enthousiaste deelnemers ontvangen in het Frans Otten Stadion dat haar faciliteiten ter beschikking stelde voor de cursus. Vijf SBN leden en drie buitenlandse squashtrainers vormden gezamenlijk een leuke mix van deelnemers. Alex Kramer, WSF2 opleider namens SBN: ‘Het verschil in kennis en ervaring en de verschillende doelgroepen waaraan training gegeven wordt gaf een leuke extra dimensie aan de cursus. Deelnemers konden in gesprekken veel van elkaar leren en dat brengt de opleiding naar een hoger niveau.’

 

Tijdens de cursus volgden praktijk- en theorielessen elkaar in hoog tempo op. Dit is leuk en maakt het bovendien voor deelnemers makkelijker om een hele dag geconcentreerd te blijven. Drie dagen lang werd een hoop theorie geleerd en afgelopen zondag was het tijd voor de examens. Joost Vennema, Projecten & Competities SBN, over de cursus: ‘Het is fantastisch om te zien dat squashtrainers zich verder willen ontwikkelen. Dat zagen we met de workshops in april en nu weer met de vervolgopleiding. Namens SBN wil ik de trainers die het diploma behaald hebben van harte feliciteren!’ 

 

De WSF2 cursus is een vervolgopleiding voor WSF1 (of vergelijkbaar) trainers. De WSF2 richt zich met name op het trainen van competitieve squashers. SBN heeft de ambitie om iedere twee jaar een WSF2 opleiding te organiseren. Ben jij geïnteresseerd in het volgen van de cursus? Laat dit dan vooral even weten. Bij grote interesse kan de volgende opleiding namelijk naar voren verplaatst worden. 

 

Dit jaar biedt SBN nog een cursus aan voor squashtrainers. In oktober wordt een WSF1 cursus georganiseerd. Daar kun je je al voor aanmelden. Bij vragen over (interne) trainersopleidingen van SBN kun je contact opnemen via joost@squashbond.nl.

« Terug