Nederlandse jeugd actief op de British Junior Open

Algemeen

Nederlandse jeugd actief op de British Junior Open

Van woensdag 20 juli tot en met zondag 24 juli wordt in Nottingham de British Junior Open gespeeld, het toernooi dat voor de jeugd geldt als het officieuze Wereld Kampioenschap. Het toernooi waar in het verleden alle grote namen aan deelnamen, kent dit jaar drie Nederlandse deelnames in de junioren onder 19 categorie. 

 

Naomi Nohar naar kwartfinales

Op donderdag kwam de Nederlandse Naomi Nohar in actie in haar eerste wedstrijd in Nottingham. De als 5/8e geplaatste speelster kreeg woensdag door loting als een van de weinige deelnemers een ‘bye’ naar de tweede ronde. Daarin nam ze het op tegen de Engelse Olivia Besant [9/12]. Hoewel de beiden speelsters dit jaar nog niet tegen elkaar op een Junior Open gespeeld hadden, stond op Nohar geen maat. In 18 minuten tijd wist ze de Engelse in drie games te verslaan en zo de kwartfinales te bereiken.

 

Daarin neemt ze het vrijdag op tegen de Amerikaanse Lucie Stefanoni waar ze tegen een van de topfavorieten van het toernooi uitkomt. De als tweede geplaatste Amerikaanse werd afgelopen maandag 18 jaar, maar bezet inmiddels de 83e plaats op de wereldranglijst bij de senioren. Nohar staat momenteel 179e op de wereldranglijst bij de senioren, maar liet onlangs tijdens de Dutch Junior Open al zien dat ze van de als tweede geplaatste Iman Shaheen kon winnen. Met dat vertrouwen treedt de Nederlandse op vrijdag om 16:30 uur lokale tijd aan.

 

Uitslagen Naomi Nohar

Tweede ronde            11-5, 11-7, 11-8 winst tegen Olivia Besant [ENG, 9/12]

 

Hofman strandt in hoofdtoernooi, Damming favoriet

Waar Nohar in het damestoernooi de kwartfinale wist te bereiken, ging dat voor Sebastiaan Hofman ondanks een kraker van een wedstrijd helaas niet op. Na zijn sterke optreden in de tweede ronde tegen de Engelse Oliver Ramsey waar hij met overtuigend met 3-0 wist te winnen, stond Hofman in de derde ronde tegenover de als 5/8e geplaatste Franklyn Smith.

 

De 19-jarige Nederlander kende geen angst en trok direct met verve de eerste game naar zich toe. Hoewel de Engelsman de drie opvolgende games wist te winnen, bood Hofman sterke tegenstand waardoor de wedstrijd een uur duurde. In het restant van het toernooi gaat Hofman op voor de plekken 9 t/m 16, op moment van schrijven is zijn tegenstander nog niet bekend.

 

De derde Nederlander die in het toernooi in actie komt is de 17-jarige Rowan Damming. Damming die op de Dutch Junior Open niet kon deelnemen door een blessure, lijkt op tijd te zijn hersteld voor het prestigieuze toernooi waar hij als een van de topfavorieten geplaatst is. Op zowel woensdag als donderdag liet Damming zien goed om te kunnen gaan met deze druk en de Engelsen Thomas Ramsay en Adam ElShazly in resprectievelijk drie en vier games te verslaan.

 

Op vrijdag wacht de volgende krachtmeting voor de als 2e geplaatste Brabander. In zijn kwartfinale neemt hij het opnieuw op tegen een Engelsman, ditmaal Hassan Khalil. De als 5/8e geplaatste Khalil kroonde zich begin juli nog tot winnaar van de German Junior Open, waar Damming zich door een blessure in de halve terug moest trekken. Damming zal op vrijdagavond 18:45 uur lokale tijd uit zijn op eerherstel om zijn plek in de halve finale van zaterdag te bemachtigen.

 

Uitslagen Sebastiaan Hofman [9/12]

Tweede ronde            11-6, 11-3, 11-3, winst tegen Oliver Ramsey [ENG]

Derde ronde               6-11, 11-8, 12-10, 11-8 verlies tegen Franklyn Smith [ENG, 5/8]

 

Uitslagen Rowan Damming [2]

Tweede ronde            11-2, 11-9, 11-7 winst tegen Thomas Ramsay [ENG]

Derde ronde               9-11, 11-3, 11-3, 11-7 winst tegen Hassan Khalil [ENG, 5/8]

« Terug