Squash tijdens de WORLD POLICE & FIRE GAMES

Algemeen

Squash tijdens de WORLD POLICE & FIRE GAMES

Afgelopen vrijdag zijn de World Police & Fire Games (WPFG), die voor het eerst in de geschiedenis gehouden worden in Nederland, groots geopend in de Kuip. Ruim 10.000 medewerkers van politie, brandweer, douane en Dienst Justitiële Inrichtingen nemen het in 63 sporten tegen elkaar op.

 

Wat is de WPFG?

De WPFG is een spelen voor personeel van politie, brandweer, douane en Dienst Justitiële Inrichtingen wereldwijd. Iedere twee jaar keert het terug naar een ander land. De WPFG zet sport in als middel om ontmoetingen tussen hulpverleners tot stand te brengen. Niet alleen om ontmoetingen tot stand te brengen, maar ook om de sportiviteit en respect te generen voor alle hulpverleners die voor ons dag en nacht klaar staan.

 

Deze spelen keren iedere twee jaar terug naar een ander land en de editie van 2022 vindt plaats van 22 t/m 31 juli in Rotterdam. 63 sporten verdeeld over 45 venues worden er georganiseerd. : van badminton tot kitesurfen, triatlon en voetbal tot aan specifieke dienstgerelateerde sporten zoals de Ultimate Fire Fighter competitie en schietonderdelen. En squash is ook een sport tijdens deze spelen!
 

Squash is ook een onderdeel op de WPFG

Victoria Rotterdam is het hostsquashcentrum van de WPFG 2022. Met in totaal 23 aantal deelnemers start morgen om 10:00 het squashtoernooi. De Nederlanders zijn goed vertegenwoordigd. 10 fanatieke squashers: Paul Boer, Harry Bosch, Dominic Brandwijk, Frank Buitenhuis, Jacobus de Koning, Antonio Ganeto, Priscilla Kloostra, Tjeerd Nijsen, Caspar Pors en Ilse van Schubert.  

 

Het publiek zal getrakteerd worden op leuke wedstrijden met deze deelnemerslijst! Kom ze vooral aanmoedigen in Rotterdam. SBN wenst alle deelnemers heel veel succes en plezier met deze mooie sport! Via deze link kan je het toernooi volgen. Ook zal er een livestream aanwezig zijn. Voor de link houd onze sociale media kanalen goed in de gaten!
 

Moedig de sporters aan

Alle 63 sporten zijn gratis en teogankelijk te bezoeken. Je hoeft je hier niet voor aan te melden. Zorg dat je erbij bent om de sporters aan te moedigen. Het belooft een spektakel te worden! Kijk op www.wpfgrotterdam2022.com voor het sportschema.

« Terug