Dunlop Regio Tour in een nieuw jasje!

Algemeen

Dunlop Regio Tour in een nieuw jasje!

Met ingang vanaf het nieuwe seizoen zal de Dunlop Regio Tour verder inspelen op de wensen en behoeften van breedtesquashers. Daarnaast zal de Dunlop Regio Tour georganiseerd gaan worden door Squash Bond Nederland.

 

De wensen en behoeften van squashers veranderen, dat blijkt uit de meest recente onderzoeken van Squash Bond Nederland. Zo hebben squashers meer behoefte aan een lokaal sportaanbod bij hem of haar in de buurt en zijn daarnaast op zoek naar gelijkgestemde squashers van een gelijk speelniveau. Om beter in te spelen op deze wensen en behoeften, wijzigt de Dunlop Regio Tour op een aantal punten.

 

Elmar Gerth, Marketing Manager Benelux van Dunlop: “Dunlop is al jaren onafgebroken sponsor van SBN en daarmee de squashsport in het algemeen. Dat betekent niet alleen ondersteuning van de topsport, maar juist ook de breedtesport en hopen wij met de Dunlop Regio Tour nog meer mensen, meer te laten squashen in wedstrijdverband in een gezellige informele setting”. Onder de oude naam Dunlop Squash Circuit bestond het toernooiencircuit reeds jaren en is onder de bezielende leiding van Sjef van der Heijden uitgegroeid tot een begrip in de squashwereld. Namens Dunlop willen wij Sjef heel erg bedanken voor de jarenlange support en hopen wij dat SBN het circuit in de nieuwe format verder kan uitbouwen en nieuwe doelgroepen kan bereiken." 

 

Het format

Eén van de speerpunten van de vernieuwde Dunlop Regio Tour is dat de evenementen kort en krachtig moeten zijn. Squashers doen daarom vanaf het nieuwe seizoen mee op één dagdeel van om en nabij 4,5 uur waarin ze drie wedstrijden spelen. Alle wedstrijden zijn daarbij ingedeeld op basis van de persoonlijke speelsterkte. 

 

Per heden schrijven alle spelers zich dan ook in één categorie in. Vervolgens gaat SBN op basis van de persoonlijke speelsterktes een indeling maken in groepen van acht personen. Deze spelers komen dan in een uitspeelschema tegen elkaar te spelen. De eerste twee rondes wordt er best-of-3 gespeeld en daarna best-of-5. 

 

Side event

Daarnaast zijn er bij een deel van de evenementen enkele door Dunlop ondersteunde spelers aanwezig voor een korte clinic waar alle deelnemers aan kunnen deelnemen. Hiermee ontstaat niet alleen verbinding tussen top- en breedtesport, maar heeft het ook een positieve uitwerking op het spelplezier van de deelnemende squashers. De clinics worden georganiseerd bij Dunlop Regio Tours waar geen PSA toernooien aan gekoppeld zijn.

 

Dunlop Regio Tour mét PSA-toernooien

Tijdens de Dunlop Regio Tour wordt er 3x een PSA Closed Satellite voor mannen en één editie voor vrouwen georganiseerd. Deze edities worden daarnaast gecombineerd met een TMG-event, het jeugdcircuit van SBN. 

 

Indien er een Dunlop Regio Tour mét een PSA-evenement wordt georganiseerd, spelen de PSA-spelers op zaterdag de eerste twee rondes en worden op zondag de halve finale en finale gespeeld op het TMG-event en tijdens het breedtesport-event.

 

Isa Polman, verantwoordelijk voor de evenementen van SBN, over de wijzigingen: ‘’Uit onderzoeken komt naar voren dat 40% van de actieve recreanten niet deelneemt omdat zij denken niet goed genoeg te zijn. Door de aanpassingen in het format bieden we deze groep de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met evenementen/toernooien. Door doelgroepen met elkaar te verbinden versterken we de community en zetten we in op vriendschappen voor het leven’’.

 

Data en locaties

Dunlop Regio Tour 8 oktober 2022 - Squash & Padel Zwolle

 

Dunlop Regio Tour 5 november 2022 - MeerSquash Hoofddorp

 

PSA Dunlop Regio Tour 17-18 december 2022 - Houtrust Squash Den Haag

 

Pre Nationals PSA Dunlop Regio Tour 28-29 januari 2023 - Frans Otten Stadion Amsterdam 

 

Dunlop Regio Tour 11 maart 2023 - Squash Alpen

 

PSA Dunlop Regio Tour 22-23 april 2023 - SquashTime Eindhoven 

 

SCHRIJF JE HIER IN!

 

Inschrijven kan nu!

Je kunt je vanaf nú inschrijven voor de Dunlop Regio Tour! Het inschrijfgeld bedraagt €15,00 per persoon per Dunlop Regio Tour, deelnemers dienen te beschikken over een SBN-lidmaatschap. Nog geen lid? Dan hebben we een speciale deal voor je! Voor €22,50 neem je deel en ben je automatisch lid van SBN. Stuur hiervoor een mail naar events@squashbond.nl. Het inschrijfgeld voor PSA-categorieën bedraagt €32,50 per persoon per Dunlop Regio Tour. 

 

 

« Terug