Nederlands jeugdteam komende week in actie op Wereldkampioenschapen

Algemeen

Nederlands jeugdteam komende week in actie op Wereldkampioenschapen

Van donderdag 11 augustus tot en met zondag 21 augustus vindt in Nancy, Frankijk, de Wereld Kampioenschappen Jeugd plaats. Het WK Jeugd is opgedeeld in drie losstaande evenementen te weten teams jongens, jongens individueel en meiden individueel. Het Nederlands team is tijdens dit WK Jeugd in alle categorieën vertegenwoordigd.

 

De Nederlandse selectie die afgevaardigd is bestaat uit zes squashers en komen allen op donderdag 10 augustus direct in actie in het individuele toernooi dat van 11 t/m 16 augustus duurt. Namens Nederland nemen de onderstaande spelers deel:

 

Naomi Nohar draait al enige tijd mee op de internationale tour. De inwoonster van Hazerswoude-Rijndijk werd zeer recent 18 jaar, maar kwam in april van dit jaar al uit voor het Nederlands Team op het Europees Kampioenschap. Daarnaast kwam zij ook in actie op de drie grote ‘Junior Events’ in Duitsland, Nederland en England. Ondanks alle internationale deelnames trof zij haar Spaanse tegenstandster Ona Blasco nog niet eerder. De Spaanse kent op papier een hogere plaatsing, maar Nohar heeft dit jaar meermaals laten zien op internationaal niveau mee te kunnen. Haar eerste wedstrijd start aanstaande donderdag om 17:10 uur lokale tijd.

 

De 13-jarige Renske Huntelaar is de tweede Nederlandse deelname in het individuele meidentoernooi. De Hoofddorpse ontwikkelde zich de afgelopen twee jaar sterk en liet zien ook in de hogere leeftijdsklassen in het internationale deelnemersveld mee te kunnen. Na mooie persoonlijke resultaten op het EK Mixed teams onder 15, wist ze in juni van dit jaar de onder 15 titel van de ‘Italian Junior Open’ op haar naam te schrijven. In Nancy is ze in de eerste ronde gekoppeld aan de 16 jarige Franse Lilou Brevard. Op het Centre Court van TSB Jarville nemen zij het op donderdag om 10:10 uur lokale tijd tegen elkaar op.

 

In het toernooi bij de jongens zijn in verband met het team-event, vier deelnemers actief. Te beginnen met Rowan Damming. De Nederlandse sterkhouder kende mede door een blessure geen optimale voorbereiding, door zijn internationale prestaties onder meer zijn bronzen plak op het EK voor jeugdteams alsook zijn individuele zilveren plak, is de 17-jarige Nederlander als 5/8e geplaatst. Zijn toernooi vangt op donderdag om 18:55 op het Centre Court van Jarville aan in de tweede ronde tegen de winnaar van het duel tussen ‘Kiwi’ Paul Moran en de Indische Paart Ambani.

 

De 17-jarige Sam Gerrits is na lang blessureleed eindelijk weer terug op de baan. De Hagenaar kampte lange tijd met een polsblessure, maar liet in het verleden onder meer door zijn derde plek op de German Junior Open zien bij de Europese top te behoren. Op het wereldtoneel neemt de Hagenees het op het in de eerste ronde op tegen de Fransman Antonin Romieu. De twee troffen elkaar vijf jaar geleden op de Franse Junior Open voor het eerst, toen trok de nu 16-jarige Romieu in vijf games aan het langste eind. Donderdag om 11:20 uur spelen zij opnieuw tegen elkaar op baan 3 van ‘Le Rêve’.

 

De derde Nederlandse deelnemer in het toernooi bij de jongens is de 18-jarige Knut Hogervorst. De in de competitie voor Victoria Rotterdam uitkomende squasher won dit jaar ruim 80% van zijn Europese wedstrijden waaronder wedstrijden op twee Europese Kampioenschap (individueel en mixed team). Vol vertrouwen reist de Nederlander dan ook af richting Nancy waar hij het in de eerste ronde opneemt tegen de Duitser Dennis Welte. De twee speelden niet eerder tegen elkaar, maar het belooft op donderdag om 10:10 uur lokale tijd een spannende pot te worden.

 

De Nederlandse selectie wordt gecomplementeerd door de 17-jarige Hjalmer Mols, die net als de voorgaande spelers eerder dit jaar ook actief was op het Europese kampioenschap onder 19 jaar. Hoewel alle Nederlandse spelers een pittige wedstrijd voor de boeg hebben, treft de voor ‘MeerSquash spelende Nederlander op het Wereld Kampioenschap direct een potentiële top-10 speler. Op donderdag om 14:15 uur mag Mols het onder toeziend oog van het Franse publiek opnemen tegen de 18-jarige Fransman Brice Nicolas. Tot nog toe wist alleen Rowan Damming als Nederlander op het Europese toneel te winnen van de nummer vijf van het EK in Eindhoven dit jaar, maar Mols zal er alles aan gelegen zijn om daar verandering in te brengen.

 

Alle wedstrijdstatistieken zijn te volgen via de website van de Wereld Squash Federatie. Het toernooi dat op twee clubs in Nancy gespeeld wordt zal diverse wedstrijden live streamen.  De Center courts en baan 4 van La Rêve zijn te volgen via de WSF Livestream. De banen 2, 3 en 5 zijn te volgen via het kanaal van Squash Du Rêve. Na het individuele toernooi vindt van 17 t/m 21 augustus het teamtoernooi plaats in de jongenscategorie.

« Terug