Aangepaste opzet Fentener van Vlissingen Bokaal 2022

Algemeen

Aangepaste opzet Fentener van Vlissingen Bokaal 2022

De zevende editie van de Fentener van Vlissingen Bokaal staat op zondag 18 september weer voor de deur. Deze editie wordt georganiseerd bij de winnaar van de voorgaande editie en dat is Houtrust Squash Den Haag. Lees hier de vorige editie terug. 

Vanuit het SBN-beleid wordt dit evenement toegekend aan de winnaar. Vorig seizoen was Houtrust Squash de sterkste en is daarmee de host van de Fentener van Vlissingen Bokaal 2022. Er staat dan ook een mooie prijs te verdienen voor een club. Wordt jouw club de winnaar van de FVV Bokaal 2022 dan is het evenement volgend jaar bij jullie op de club!

De FVV bokaal is in 2016 in het leven geroepen om het begin van het jeugdsquashseizoen te markeren. Met dit unieke jeugdevenement wordt de herinnering aan de heer J.M. Fentener van Vlissingen, als grondlegger van squash in Nederland, levend wordt gehouden.

Opzet van FvV Bokaal 2022
Dit jaar zal deze editie iets anders in elkaar zitten. Het evenement wordt nog steeds in teamverband gespeeld. Elke speler komt duidelijk uit voor een club, maar anders dan voorgaande jaren hoeft dat niet je eigen club te zijn maar moet er een link zijn met de club. Anders dan andere jaren is er een extra niveau toegevoegd tot de Fentener van Vlissingen Bokaal. Clubs mogen meerdere teams inschrijven in beide klasses om het evenement toegankelijker te maken en meer jeugdspelers te kunnen laten deelnemen. Zo is het nu ook mogelijk om een vriendenteam te vormen en deel te nemen namens een club aan de FvV Bokaal. 

 

Klasse A: Rookie - Beginner – elite/gevorderden.

Klasse B: Mini – rookie – beginner

Format

Spelers nemen het op tegen de spelers van hetzelfde niveau van het andere team, waarbij elke wedstrijd drie games worden gespeeld. Dit betekent dat een uitslag 2-1 of 3-0 kan zijn. Om tot een teamwinnaar te komen worden alle games bij elkaar opgeteld. Het team dat de meeste games bij elkaar hebben gespeeld wint de wedstrijd. De winnaar van de A klasse wordt gezien als de sterkste jeugdclub van Nederland! 

 

Inschrijven
Wil jij als club meedoen om te strijden voor de grootste bokaal en een jaar lang de sterkste jeugdclub van Nederland zijn? Laat jouw clubleider het team inschrijven via sbn.toernooi.nl. Wil je meer informatie stuur een mail naar events@squashbond.nl. De inschrijvingen sluiten dinsdag 13 september om 23:59.

« Terug