Bidprocedure WK Masters 2024

Algemeen

Bidprocedure WK Masters 2024

SBN start een bidprocedure voor het WSF WK Masters 2024. De WSF en SBN zijn op zoek naar centra die geïnteresseerd zijn in het organiseren van een Europees evenement. 

Voor 2024 wil SBN weer een groot evenement naar Nederland halen i.s.m. een squashcentrum. Voor het komende bid zal het gaan om een bid voor de World Championship Masters. SBN start daarom een bidprocedure op om te inventariseren of er organisaties (centra) zijn die een dergelijk evenement naar Nederland willen halen en de samenwerking aan wil gaan om een bid in te dienen bij de WSF.

Alle ingediende bids worden door SBN beoordeeld aan de hand van de richtlijnen van SBN en de WSF. Deze bids worden in eerste instantie voorgelegd aan een de WSF voor een haalbaarheid, indien meerdere locaties in aanmerking komen zal SBN deze aan een adviescommissie van SBN voorgeleggen alvorens het definitieve bid bij de WSF ingediend wordt. De WSF zal vervolgens een keuze maken uit alle internationale ingediende bids van de diverse landen. Dit betekent dat het evenement pas toegekend is als dit door de SBN wordt voorgedragen wordt bij de WSF en de WSF het evenement aan Nederland (SBN) toekent. 

SBN heeft de visie om de activiteiten niet alleen als toernooien maar ook steeds meer als evenementen te organiseren met extra activiteiten, marketing en evenementbeleving. Het moet een beleving zijn voor deelnemers, toeschouwers en sportliefhebbers om een SBN activiteit te bezoeken. 
Door samen te werken en krachten te bundelen met evenementenorganisaties en centra wil SBN deze visie realiseren met als doel de algemene promotie van de squashsport naar een nog hoger niveau brengen. SBN dient hierbij de kwaliteit van de evenementen te waarborgen door het stellen van kwaliteitsnormen en ondersteuning te bieden aan de organiserende partij.


De WK Masters is een evenement voor nationale en internationale spelers en valt onder de vlag van SBN en de WSF (World Squash Federation). Daar komen diverse aanvullende richtlijnen en financiële voorwaarde bij kijken. Zo dient er vooraf een bedrag van $6.000 betaald te worden voor het indienen van een bid. De organisatie van dit evenement dient te voldoen aan de richtlijnen en reglementen van de WSF en de aanvullende richtlijnen en reglementen van het SBN Evenementen Beleid.


World Squash Federation Guidelines: https://www.worldsquash.org/world-championship-regulations-2/  
Squash Bond Nederland Evenementen Beleid:
 http://www.squash.nl/file/807213/?dl=1 

 

Uiterlijke aanmeldtermijn interesse: WSF World Masters 2022: 01 oktober 2022

Aanmeldingen dienen ingestuurd te worden binnen de gestelde termijn door middel van het SBN-WSF aanmeldformulier naar events@squashbond.nl

 

« Terug